© AA / Gökhan BalcıEdirne'de üniversite öğrencilerinin bulduğu, ezildiği için arka bacakları tutmayan kedi yavrusu, barınak yetkilileri tarafından oyuncak kamyondan yapılan yürüteç yardımıyla yürümeye başladı.
1/7
© AA / Gökhan Balcı
Edirne'de üniversite öğrencilerinin bulduğu, ezildiği için arka bacakları tutmayan kedi yavrusu, barınak yetkilileri tarafından oyuncak kamyondan yapılan yürüteç yardımıyla yürümeye başladı.
© DHATrakya Üniversitesi öğrencileri tarafından Kırcasalih beldesinde bulunan, arka bacakları tutmayan kedi yavrusunun tedavisi için Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ile iletişime geçildi.
2/7
© DHA
Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından Kırcasalih beldesinde bulunan, arka bacakları tutmayan kedi yavrusunun tedavisi için Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ile iletişime geçildi.
© DHABarınak yetkilileri kent merkezine getirdikleri kedi yavrusuna oyuncak kamyondan yürüteç yaptı.
3/7
© DHA
Barınak yetkilileri kent merkezine getirdikleri kedi yavrusuna oyuncak kamyondan yürüteç yaptı.
© DHAYetkililer kediye "Negro" adını verdi.
4/7
© DHA
Yetkililer kediye "Negro" adını verdi.
© DHAEdirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da barınağa gelerek kedinin tedavi sürecini takip etti.
5/7
© DHA
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da barınağa gelerek kedinin tedavi sürecini takip etti.
© DHATanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, arka ayakları ezilmiş kedinin yaşaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.
6/7
© DHA
Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, arka ayakları ezilmiş kedinin yaşaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.
© DHAKediye, oyuncak bir kamyonetin arkasını kesip iki tekerlekli, arka ayaklarını taşıyabilecek bir aparat yaptıklarını anlatan Tanrıkulu, "Şimdi ön ayaklarını kullanabiliyor. Deneme yapıyor arkadaşlarımız. Dün ve bugün biraz yürüdü. Ön ayakları geliştikçe daha iyi olacak çünkü şu anda çok küçük. Ön ayakları kuvvetlendikçe de yürüyecek. Biz kedimizi çok seviyoruz" dedi.
7/7
© DHA
Kediye, oyuncak bir kamyonetin arkasını kesip iki tekerlekli, arka ayaklarını taşıyabilecek bir aparat yaptıklarını anlatan Tanrıkulu, "Şimdi ön ayaklarını kullanabiliyor. Deneme yapıyor arkadaşlarımız. Dün ve bugün biraz yürüdü. Ön ayakları geliştikçe daha iyi olacak çünkü şu anda çok küçük. Ön ayakları kuvvetlendikçe de yürüyecek. Biz kedimizi çok seviyoruz" dedi.