00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
PARANIN HAREKETİ
11:30
8 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
12 dk
HABERLER
18:00
10 dk
HABERLER
19:00
11 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:27
7 dk
HABERLER
07:00
5 dk
SEYİR HALİ
Ali Çağatay'la Seyir Hali
07:05
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
09:00
1 dk
YERİ VE ZAMANI
Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı
09:05
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
YAZI - YORUM
Fethi Yılmaz'la Yazı - Yorum
11:05
55 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Aslı Kahveci ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
FUTBOL SAATİ
Selin Yazıcı ve Serhat Ayan'la Futbol Saati
14:05
55 dk
ANKARA FARKI
İsmet Özçelik'le Ankara Farkı
15:03
57 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

Mangalda 'kartalbaşı', dana steak çılgınlığına rakip oldu

Abone ol
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. Cavlak, aralarında İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li askerlerin de bulunduğu dana steak sevenlerin, kartalbaşına daha çok ilgi gösterdiğini kaydetti.
© DHAYüreğir ilçesindeki Yamaçlı Mahallesi'nde ‘lezzet sokak’ olarak da anılan 1000 Sokak’ta kebapçılık yapan Fatih Cavlak, bir porsiyon kartalbaşının özel üretilmiş kalın şişte 900 gram ağırlığında 3 parça halinde sunuyor.
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Fatih Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. - Sputnik Türkiye
1/7
Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı Mahallesi'nde ‘lezzet sokak’ olarak da anılan 1000 Sokak’ta kebapçılık yapan Fatih Cavlak, bir porsiyon kartalbaşının özel üretilmiş kalın şişte 900 gram ağırlığında 3 parça halinde sunuyor.
© DHABu sunumu kendi damak tadına göre hazırladığını belirten Cavlak, lezzet peşinde koşanların mutlaka lokantasına gelerek bu lezzeti tattığını kaydetti.
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Fatih Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. - Sputnik Türkiye
2/7
Bu sunumu kendi damak tadına göre hazırladığını belirten Cavlak, lezzet peşinde koşanların mutlaka lokantasına gelerek bu lezzeti tattığını kaydetti.
© DHACavlak, "Tikeler büyük oldukça hoşuma gidiyor. Isırdığım zaman tüm suyu ağzıma, çeneme kadar gidiyor. Ağzınızda dağılan su zaten lezzeti veren. Küçük parçalarla et olmuyor, kuruyor. Kauçuk gibi geliyor. Suyu kuruduğu zaman et yenmez" dedi.
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Fatih Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. - Sputnik Türkiye
3/7
Cavlak, "Tikeler büyük oldukça hoşuma gidiyor. Isırdığım zaman tüm suyu ağzıma, çeneme kadar gidiyor. Ağzınızda dağılan su zaten lezzeti veren. Küçük parçalarla et olmuyor, kuruyor. Kauçuk gibi geliyor. Suyu kuruduğu zaman et yenmez" dedi.
© DHASiirt'ten getirttikleri koyunların sırt tarafından elde edilen et ve yağlarla kartalbaşının hazırladığını kaydeden Cavlak, lezzetin detaylarını şöyle anlattı:
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Fatih Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. - Sputnik Türkiye
4/7
Siirt'ten getirttikleri koyunların sırt tarafından elde edilen et ve yağlarla kartalbaşının hazırladığını kaydeden Cavlak, lezzetin detaylarını şöyle anlattı:
© DHA"Siirt'in koyunları etli ve yağını toparlamış olduğu için bu hayvanları tercih ediyorum. Pişirirken et kendi yağıyla kavruluyor. Ateş düşük olmalı ki içine kadar işlemeli. Pişirim süresi 30-45 dakika sürüyor. Adana'da bu büyüklükte et pişirilmiyor.”
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Fatih Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. - Sputnik Türkiye
5/7
"Siirt'in koyunları etli ve yağını toparlamış olduğu için bu hayvanları tercih ediyorum. Pişirirken et kendi yağıyla kavruluyor. Ateş düşük olmalı ki içine kadar işlemeli. Pişirim süresi 30-45 dakika sürüyor. Adana'da bu büyüklükte et pişirilmiyor.”
© DHA“Merak edenler geliyor, pişirme aşamasını da ilgiyle izliyor” diyen Cavlak, Çekimler yapıyorlar. Porsiyonu 900 gram olduğu için yemekte biraz zorlanıyorlar tabi. İncirlik Hava Üssü'nden gelen ABD'li asker çok fazla. Onlar için dana biftek bulunduruyorum ama onlar kartalbaşını yedikçe yiyesi geliyor. Zaten onların kültüründe küçük değil büyük et var. Dananın her ne kadar daha sağlıklı olduğu söylense de koyun eti daha lezzetli" şeklinde konuştu.
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Fatih Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. - Sputnik Türkiye
6/7
“Merak edenler geliyor, pişirme aşamasını da ilgiyle izliyor” diyen Cavlak, Çekimler yapıyorlar. Porsiyonu 900 gram olduğu için yemekte biraz zorlanıyorlar tabi. İncirlik Hava Üssü'nden gelen ABD'li asker çok fazla. Onlar için dana biftek bulunduruyorum ama onlar kartalbaşını yedikçe yiyesi geliyor. Zaten onların kültüründe küçük değil büyük et var. Dananın her ne kadar daha sağlıklı olduğu söylense de koyun eti daha lezzetli" şeklinde konuştu.
© DHACavlak, 3 parçadan oluşan 900 gramlık kartalbaşı şişinin 120 TL'ye satıldığını sözlerine ekledi.
Adana'da kuşbaşı halinde pişirilen etin çabuk kuruduğunu savunan kebap ustası Fatih Cavlak, koyunun sırt bölümünden elde ettiği büyük parça et ve iç yağıyla hazırladığı tarife 'kartalbaşı' adını verdi. - Sputnik Türkiye
7/7
Cavlak, 3 parçadan oluşan 900 gramlık kartalbaşı şişinin 120 TL'ye satıldığını sözlerine ekledi.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала