Euronews'te yer alan habere göre, şarap tanrısı başı 2000 yıl toprak altında kaldıktan sonra Antik Roma'nın merkezi olan Roma Forumu'nda yapılan kazılarda bulundu. İmparatorluk çağından günümüze geldiği düşünülen mermer tanrı başının bir zamanlar büyük bir tanrı heykeline ait olduğu tahmin ediliyor.
Arkeologlar şarap tanrısının mermerden başına rastladıklarında bir Ortaçağ duvarının kalıntılarını kazıyordu.
Heykelin zarif, genç ve kadınsı yüz hatlarına sahip olması, tarihçileri şarap tanrısı Dionysus'un bir tasviri olabileceği hususunda ikna etti.
Dionysos DIY SOS https://t.co/cnt3Xoeobk
— Rescue_News (@rescue_news) May 28, 2019
'ROMA HER GÜN BİZİ ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR'
Roma arkeoloji müzeleri direktörü Claudio Parisi Presicce'ye göre, Dionysus başı M.Ö 1. yüzyıl ile MS 2. yüzyıl arasında bir dönemden kalma. Presicce, "Muhtemelen bir zamanlar cam ya da değerli taşlarla dolu olan oyuk gözler bize Roma İmparatorluğu'nun ilk asrına denk geldiğini düşündürüyor." diyerek dönem tahmini yaptı.
Yunan mitolojisinin en önemli tanrılarından Zeus ve Thebai şehrinin kralı Kadmos'un ölümlü kızı Semele'nin oğlu olan şarap tanrısı Dionysus, Olimpos'un 12 tanrısından biriydi. Dionysus, şarap tanrısı olarak şarap yapımı ve üzüm yetiştiriciliğinin yanı sıra doğurganlığı, tiyatro ve dansı da temsil eden bir tanrıydı.