Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre AK Parti bir yandan yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, diğer yandan İstanbul itirazlarına ilişkin hukuki altyapı oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.
İstanbul seçimlerinin iptali için itiraza hazırlanan parti, bunu ‘tam kanunsuzluk hali’ temeline oturtma düşüncesinde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz da “Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz” dedi.
Bu arada AK Parti’de son üç gün içinde yapılan toplantılar, iki temel başlıkla gerçekleşti. Bir yandan İstanbul itirazları üzerinde çalışılırken, diğer yandan tüm sonuçlara ilişkin genel değerlendirmeler yapılıyor. Partide, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılan toplantılardaki değerlendirmeler özetle şöyle:
'İÇİMİZE KAPANDIK'
“Seçimlere zor şartlar altında gidildi. Ekonomik sorunlar bunun başında geliyor. Ayrıca iktidarın bölgede uyguladığı milli politikalar nedeniyle baskı yapılıyor. Bunlara rağmen seçim sonuçlarına bakıldığında ortada başarı var. Seçmenin yaptığı ikaz da dikkate alınmalı. Memnuniyetsizliği gidermek için ne yapmalı, bunları ciddi şekilde araştıracağız. Kolektif akıl önemli. Toplumsal şartlar gereği kendi içimize döndük. İçimize kapandık. Bu şartları değiştirerek, eski reflekslere dönülmeli.”
'BAŞARILI ÇIKTIK'
DEĞİŞİKLİK BEKLENTİLERİ
Seçimlerin ardından partide yaşanacak olası değişikliklerle ilgili olarak öncelik örgüte verilecek. Örgütlerin seçim sürecindeki performansları değerlendiriliyor. Bu raporlara göre il başkanları değiştirilecek. İzmir il başkanının istifasının bu sürecin başlangıcı olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın parti ve kabinede değişiklik beklentilerine “Biz kimsenin sözüne göre hareket edecek değiliz. Suçlu da aramıyoruz. Ama gereken değerlendirmelerimizi yapıp adım atarız” dediği kaydedildi.
GÜNDEM EKONOMİ
TBMM’nin çalışmalarına başlaması bir hafta daha ertelenirken, Genel Kurul toplantısı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında özel oturumla başlayacak. AK Parti yönetimi, sporda şiddetin önlenmesine ilişkin yasa teklifiyle çalışmaları başlatmayı planlıyor. Ancak Meclis’in asıl gündemi ekonomi başlıklı düzenlemeler olacak. Ekonomi bakanlıklarından gelecek bir dizi yasal düzenlemeler için toplantıların başladığı, iki hafta içinde TBMM’nin gündemine geleceği ifade ediliyor.