'TÜRKİYE'DEKİ DARBE GİRİŞİMİNİN ORGANİZATÖRLERİ ABD'DEN İSTENDİ ANCAK VERİLMEDİ'
Türkiye'nin, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde, Patriot hava savunma sistemlerini istediğini, üstelik maliyetin şimdiki S-400'ün çok üstünde olduğunu, ama Obama'nın Türkiye'nin başvurusunu geri çevirdiğini hatırlatan uzman, "Ardından Türkiye'de darbe girişimi oldu. Bu girişimin organizatörü kimdi? Cumhurbaşkanı, organizatörlerin ismini vererek iade edilmelerini talep etti. Bu talebi de reddedildi. Bu yüzden S-400 anlaşmasının gerçekleşeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
'YUNANİSTAN DA NATO ÜYESİ ANCAK S-300 KULLANIYOR'
Türkiye'nin F-35'i, Rus yapımı Su-35 ve hatta Su-57 ile ikame edebileceğini söyleyen Drozdenko, sözlerini şöyle sürdürdü: "Su-57 henüz ihracata hazır değil ama yakında seri üretime girecek ve satışlar başlayacak. Türkiye şimdiden F-35'in yerini Su-35 ile doldurabilir. Türkiye'nin elindeki uçak filosu oldukça eski, 4. nesil. Eğer ilgili değişiklikler yapılarak 4++ teklif edilirse böyle bir seçene Türkiye'nin çok işine yarar".
'F-35'LER BAZI ÜLKELERDE TEST AŞAMASINDA ŞİKAYET EDİLMİŞTİ'
F-35'lerin çok kusurlar taşıdığına dikkat çeken uzman, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
Üstelik Su-57'in, ABD uçağına göre çok daha ucuz olduğunu vurgulayan Drozdenko, bunun sebebini şöyle anlattı: "Rusya'da savunma sanayisi devlet kurumudur. Lockheed Martin ise özel şirket, hissedarları var, devlet ise sadece ürün sipariş ediyor. Üstelik bu siparişleri kapmak için büyük rekabet var. Eğer F-22'yi Boeing ve Lockheed Martin ortaklaşa yaptıysa şimdi F-35'i sadece Lockheed Martin yapıyor. Boeing ise F-35'i eleştiriyor ve yeni savunma bakanının desteğini alarak kendi F-15E (Strike Eagle) uçağını çıkarmaya hazırlanıyor".