‘TAPU TAHSİS BELGELERİNE GEREKLİ İZİNLER ÇIKMIYOR'
‘100 BİN KİŞİLİK İNSAN HAREKETİ VAR'
Sarıyer Spor kulübü çok önemli. Geçmiş dönemdeki başarıları tekrar yakalaması için yarına yönelik çalışmalar başlatıyoruz. Bizim 8 köyümüz var. Burada 200 dönüme yakın spor vadimiz var. Bunun üstünde her türlü spor tesisi oluşturulmasını sağlayacağız. Aynı zamanda turizme yönelik çalışmalar yapıyoruz, bölgemizde Cenevizliler dönemine kadar giden kaleler var.
Sarıyer'in 3 değişik bölgesinde balık satış merkezi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bizim yapmamız yetki alanımızda yoktu ama Büyükşehir de yapmadı.
‘YETKİ KARMAŞASIYLA BOĞUŞUYORUZ'
En temel problemlerimizin başında yetki karmaşası geliyor. Büyükşehir yetki alanlarında sizin bir şey yapma şansınız yok. İstanbul balığının yüzde 40'ı Sarıyer'den geliyor. İnsanlar yakaladığı balık Büyükşehir'in kurduğu Büyükçekmece'ye götürülüyor. Oradan buraya geri geliyor. Bunların tam tersi olmalı, Sarıyer'e getirilmeli. Şu anda balık satış merkezleri yok bölgemizde. Büyükşehir'in yetki alanları var. Biz oraya müdahil olamıyoruz. Bizim yapacağımız her tür merkez için izin almamız gerekiyor. Bu izinleri alabilmek için çok sorun yaşıyoruz. Balık çarşısı için de izin sorunu var. Siz yapın diyoruz olmuyor, biz yapalım diyoruz olmuyor, biz yapalım siz açın diyoruz o bile olmuyor.
Yeni dönemde tapu meselesini devam ettireceğiz. Sarıyer'in daha çağdaş ve başlatılan projelerin devamı niteliğinde şeyler yapacağız. Spor salonları ve yaşamın kolaylaştırılacağı çalışmaları devam ettireceğiz. Sosyal projelerimiz ve turizm projelerimiz olacak. Sağlıkla ilgili çok önemli ve kalıcı projelerimiz var. Belli bir yaş üstü yaşamı kolaylaştıracağız köyler bölgesinde. İnsanların yaşamlarını aktif biçimde kullandıran kreşler ve engellilerle ilgili projelerimiz var. Bunlar daha da aktif hale getirilecek."