Savunma Sanayi Başkanlığı'nın ana faaliyetleri hakkında bilgi veren Demir, başkanlığın çeşitli projeler yürüten, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu zırhlı araç, çeşitli deniz sistemleri, kara sistemleri, radar, elektronik harp sistemleri, uzay ve havacılığa yönelik konular gibi platformlarda, ihtiyaç duyulan prototiplerin geliştirilmesi, seri üretimlerinin yapılması, bazı temel teknoloji konularında araştırma yapılması ve savunma sanayiinin geliştirilmesi gibi rolleri üstlenen bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.
'F-35'LERİN GELMESİYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR YASAK VEYA KISITLAMA YOK'
Prof. Dr. İsmail Demir, bir katılımcının Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı füze savunma sistemi S-400'ler nedeniyle ABD'nin Türkiye'nin sipariş ettiği F-35'leri teslim etmeyeceği yönündeki iddiaları sorması üzerine şu cevabı verdi:
'F-35'İN SİZİ ÇOK DA BAĞIMSIZ KILACAK BİR UÇAK OLMADIĞININ ALTINI ÇİZMEK İSTERİM'
"Bugüne kadar F-35 olmadan yaşamış bir ülke 7 sene daha yaşayabilir, çok da problem olmaz. Ancak F-35'in ne tür bir uçak olduğuyla ilgili de çok dikkatli baktığımızda sizi çok da bağımsız kılacak bir uçak olmadığının altını çizmek isterim. Yani her şeyiyle uçan bir bilgisayardan, akıllı sistemden bahsediyorsunuz. Bu akıllı sistem kendi sahibiyle sürekli iletişimde".