Urartular'dan Osmanlı'ya birçok medeniyetten izler taşıyan Ahlat, ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarVan Gölü’nün kıyısında bulunan ve uzun yıllar Selçuklu devletine ev sahipliği yapan Ahlat’taki tarihi mekanlar yoğun ilgi görüyor.
1/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
Van Gölü’nün kıyısında bulunan ve uzun yıllar Selçuklu devletine ev sahipliği yapan Ahlat’taki tarihi mekanlar yoğun ilgi görüyor.
© Sputnik / Sertaç KayarSelçuklu döneminin taş işçiliği ve inanışı yansıtan mezar taşları görünümü ile Orhun Kitabelerini andırıyor.
2/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
Selçuklu döneminin taş işçiliği ve inanışı yansıtan mezar taşları görünümü ile Orhun Kitabelerini andırıyor.
© Sputnik / Sertaç Kayarİlçede bulunan birçok tarihi mekan her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Ahlat’taki doğal alanlardan olan ve mağara turizmi açısından önem taşıyan mağara kümeleri genellikle Harabeşehir ve Sultan Seyit dereleri, Kırklar Vadisi, Madavans deresi, Yuvadamı Köyü civarında Gaban Deresi Vadisi ile Harabe Hulik Köyü civarında bulunuyor.
3/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
İlçede bulunan birçok tarihi mekan her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Ahlat’taki doğal alanlardan olan ve mağara turizmi açısından önem taşıyan mağara kümeleri genellikle Harabeşehir ve Sultan Seyit dereleri, Kırklar Vadisi, Madavans deresi, Yuvadamı Köyü civarında Gaban Deresi Vadisi ile Harabe Hulik Köyü civarında bulunuyor.
© Sputnik / Sertaç KayarTürkiye’deki en etkileyici İslam mezarlığı olan Ahlat Mezarlığı, 210 dönümlük alan üzerinde, çoğu 3 metreden yüksek binlerce dikili taş ile çarpıcı görüntü oluşturuyor.
4/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
Türkiye’deki en etkileyici İslam mezarlığı olan Ahlat Mezarlığı, 210 dönümlük alan üzerinde, çoğu 3 metreden yüksek binlerce dikili taş ile çarpıcı görüntü oluşturuyor.
© Sputnik / Sertaç Kayar12. yüzyıla ait mezar taşlarının da bulunduğu tarihi alanda, oda tarzı yeraltı mezarları da bulunuyor.
5/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
12. yüzyıla ait mezar taşlarının da bulunduğu tarihi alanda, oda tarzı yeraltı mezarları da bulunuyor.
© Sputnik / Sertaç KayarMezarlıkta şahideli, sandukalı ve kurgan tarzında toplam 8 bin 200 mezar bulunuyor.
6/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
Mezarlıkta şahideli, sandukalı ve kurgan tarzında toplam 8 bin 200 mezar bulunuyor.
© Sputnik / Sertaç KayarMezar taşlarının üzerindeki yazılar, kabartmalar ve oymalar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
7/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
Mezar taşlarının üzerindeki yazılar, kabartmalar ve oymalar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
© Sputnik / Sertaç Kayar1966 yılında kazı çalışmalarının başlatıldığı alanda binlerce mezar açığa çıkarılırken, halen toprak altında mezarların bulunduğu belirtiliyor.
8/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
1966 yılında kazı çalışmalarının başlatıldığı alanda binlerce mezar açığa çıkarılırken, halen toprak altında mezarların bulunduğu belirtiliyor.
© Sputnik / Sertaç KayarTarihi ilçe, Mervani, Selçuklulara bağlı Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Akkoyunlular, Karakoyunlular ve Celayirliler gibi kültürlere ev sahipliği yapmış.
9/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
Tarihi ilçe, Mervani, Selçuklulara bağlı Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Akkoyunlular, Karakoyunlular ve Celayirliler gibi kültürlere ev sahipliği yapmış.
© Sputnik / Sertaç KayarSelçuklu Meydan Mezarlığı
10/10
© Sputnik / Sertaç Kayar
Selçuklu Meydan Mezarlığı