Söz konusu yazıyı Demet Akalın, Banu Zorlu, Samsun Demir, Ebru Yaşar, Sinan Akçıl ve Murat Boz'un da aralarında bulunduğu çok sayıda müzisyen sosyal medya hesaplarında paylaştı; "Telif yasası bir an önce çıkarılmalı" görüşünü dile getirdi.
Konuya ilişkin olarak bugün de bazı müzik sektörü temsilcileri Sabah'a konuştu:
Polat Yağcı (Poll Production): Müzik sektörünün gelişmesi; hem yurt içinde, hem yurt dışında başarılı işlere imza atılması için çok önemli. Üretimin durmaması için günün şartlarına uygun bir yasaya ihtiyaç var. Uzunca bir süredir üzerinde çalışılan bu yasa, dinleyicisinden üreticisine milyonlarca insan için müjde niteliğinde. Devletimizin bu yasayla ilgili gerekli her adımı atacağına dair inancımız tam. Haklar korundukça üretim artacak, sanatçı da dinleyici de mutlu olacak.
Samsun Demir (DMC): Müzikte her şey dijital alana kaydı. Mevcut yasa, yeni dünyamızın ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Facebook, Instagram gibi yerlerde binlerce eser bedava dinleniyor. Koca koca yabancı şirketler, Türk müzik sektörünün emeğini binlerce kez ve bir kuruş ödemeden kullanıyor. Acilen bu durumu değiştirecek bir yasa çıkmazsa albüm yapamayacak hale geleceğiz. Yabancı şarkılar korunurken bizim sanatçılarımızın şarkıları da aynı şekilde korunmalı ki, sanatçılar artık single değil albüm yapabilsin. Bakanımız bizimle de ilgilenmeli. Kendisine güveniyoruz.
Bülent Seyhan (Seyhan Müzik): Müzik dünyası zor durumda. Yapımcı, sanatçı ve eser sahipleri, ürettiklerinin karşılığını alamıyorlar. Emekleri çalınıyor. Günü kurtarma yoluna giderek basit teklilere yöneliyor. Sanat üretilemez hale geldi. Bir an önce devlet büyüklerimiz telif yasasını çıkarmalı, hızla gelişen dijital dünyaya ayak uydurmalıyız.
Gezegen Mehmet: Yazıdaki tespitler çok doğru. Böyle devam ederse müzik sektörünün ayakta kalması zor.
Demet Akalın: Umarım bizim de telif haklarımız için bir yasa gelir.
Ebru Yaşar: Kalemine sağlık. Bir çırpıda hallolan sinema yasasını, müzisyenlerin hakları için de istiyoruz.
Ali Şentürk: Sektörün ayakta kalması ve daha güzel işler için acilen yasa şart.