PYD ile Suriye hükümeti arasındaki diyalog havasının olumlu olduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Kürt politikacı, "Anlaşmanın ertelenmesinin, (Demokratik Suriye Güçleri'nin DSG siyasi kanadı) Demokratik Suriye Meclisi (DSM) ve PYD'nin çıkarına olmadığını düşünüyorum. Maalesef DSM ve PYD yönetiminin bir kısmının, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını değiştireceği beklentisi içinde olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
'SURİYELİ KÜRTLERİN SURİYE HÜKÜMETİNE BAKIŞI OLUMLU YÖNDE DEĞİŞTİ'
DSM Başkanı Riad Darar'ın bir ay önce El-Şark el-Awsat gazetesine açıklamasında, Suriye hükümetinin 2011'de meşruiyetini kaybettiğini dile getirdiğini hatırlatan Hedu, bugün Suriyeli Kürtlerin artık öyle düşünmediğini ve Şam'dan olumlu mesajların geldiğini kaydetti.
Suriye ordusunun Fırat'ın doğusuna ve sınır bölgeye girmesinin, TSK'nın olası bir operasyonun önüne geçeceğini, çünkü Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler üyesi ve Rusya ile İran'ın müttefiki olan Suriye'nin ordusuna karşı savaşmayacağını söyleyen Hedu, "Kürt yöneticiler bugün şunu anlamalı ki, durum ve zaman onların lehine değil. Kararı erteleyerek zaman kazanmayı ummak yenilgiye eş değer" yorumunda bulundu.
'HALK, EVLERİNİN DAMINA SURİYE BAYRAĞI DİKEREK PYD YÖNETİMİNE BASKI YAPMALI'
Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.