© Sputnik / Sertaç KayarBölgede gerçekleştirilen kazılar ve satın alma, müsadere gibi yollarla kazanılan eserlerin sergilendiği Sur İlçesi Saraykapı’da bulunan Diyarbakır Müzesi’nin logosu saldırıya uğrayarak, kırılıyor.
1/6
© Sputnik / Sertaç Kayar
Bölgede gerçekleştirilen kazılar ve satın alma, müsadere gibi yollarla kazanılan eserlerin sergilendiği Sur İlçesi Saraykapı’da bulunan Diyarbakır Müzesi’nin logosu saldırıya uğrayarak, kırılıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarDiyarbakır’ın Bismil İlçesi yakınlarındaki Körtik Tepe’deki arkeolojik kazılarda bulunan, taşlara işlenmiş fantastik yaratık figürünü sembol olarak kullanan Diyarbakır Müzesi, Hz. Süleyman Camii yanına koyduğu kabartma harflerden oluşan tabelanın üzerinde yer alan bu sembol iki keredir kırılıyor.
2/6
© Sputnik / Sertaç Kayar
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi yakınlarındaki Körtik Tepe’deki arkeolojik kazılarda bulunan, taşlara işlenmiş fantastik yaratık figürünü sembol olarak kullanan Diyarbakır Müzesi, Hz. Süleyman Camii yanına koyduğu kabartma harflerden oluşan tabelanın üzerinde yer alan bu sembol iki keredir kırılıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarSputnik’e konuşan bir müze yetkilisi “Levhanın üzerindeki sembol daha önce de kırılmıştı. Yaptık, ardından tekrar kırdılar.” dedi
3/6
© Sputnik / Sertaç Kayar
Sputnik’e konuşan bir müze yetkilisi “Levhanın üzerindeki sembol daha önce de kırılmıştı. Yaptık, ardından tekrar kırdılar.” dedi
© Sputnik / Sertaç KayarYetkili, “İki keredir kırılıyor. Sorduğumuzda sembolün puta benzediğini ve günah olduğunu söyleyerek kırıldıklarını öğrendik” diye ekledi.
4/6
© Sputnik / Sertaç Kayar
Yetkili, “İki keredir kırılıyor. Sorduğumuzda sembolün puta benzediğini ve günah olduğunu söyleyerek kırıldıklarını öğrendik” diye ekledi.
© Sputnik / Sertaç KayarTabela, iki kere saldırıya uğramasının ardından müze bahçesine alındı.
5/6
© Sputnik / Sertaç Kayar
Tabela, iki kere saldırıya uğramasının ardından müze bahçesine alındı.
© Sputnik / Sertaç KayarPrehistorik Çağdan itibaren Eski Tunç, Urartu, Asur, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı devirlerine ait eserlerin sergilendiği Diyarbakır Müzesi’nde 29 bin 270 adet envanterlik eser kayıtlı.
6/6
© Sputnik / Sertaç Kayar
Prehistorik Çağdan itibaren Eski Tunç, Urartu, Asur, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı devirlerine ait eserlerin sergilendiği Diyarbakır Müzesi’nde 29 bin 270 adet envanterlik eser kayıtlı.