Muallim, RT'ye röportajında Washington'un Suriye'deki varlığına dikkat çekerek ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) danışmanlarının ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirtmiş, İranlı danışmanların Suriye'deki varlıklarının, Amerikalı askerlerden farklı olarak yasal olduğunu ve bu kişilerin Suriye devletinin talebi üzerine orada bulunduklarını vurgulamıştı.
‘İRAN'IN FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ BÖLGELERİ VURMASI, ABD YÖNETİMİNE YÖNELİK BİR SİNYAL OLABİLİR'
‘ABD'NİN SURİYE'DE KALMA KARARI TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ GERER'
Nezavisimaya Gazeta, Washington'un Suriye'de kalma kararının ABD'nin NATO'daki müttefiki Türkiye ile ilişkilerinde gerilime yol açabileceğini ifade etti.
‘WASHİNGTON'A KARŞI DENGE UNSURU'
Türkiye'nin NATO'daki başlıca ortağı ile yaşadığı bu tür tezatlar ortamında her ne olursa olsun dış siyasi temaslarını çeşitlendirmeye kararlı olduğunu gösterdiğini belirten gazete, burada Washington'a karşı denge unsuru olarak Moskova'nın öne çıktığını yazdı. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına yer veren Nezavisimaya Gazeta, (Recep Tayyip) Erdoğan'ın Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin Suriye'den turizm ve savunmaya hızlı bir şekilde geliştiğini, ikili ilişkileri bozmak için birçok provokasyonun yapıldığını fakat söz konusu provokasyonların üstesinden gelindiğini ifade ettiğini aktardı.
Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.