MHP'nin konuyu kader mahkumlarının hapisten çıkması olarak tanımladığını dile getirirken kader mahkumluğunun Türk ve evrensel hukukta bulunmadığını belirtti:
‘ÇIKAR ZEMİNİ İÇİN HAZIRLANMIŞ GİBİ GÖRÜNEN BİR AF'
Kader mahkumu hayatında ve ilk defa istemeyerek veya bazen törelerin getirdiği zorlamalarla yapmak zorunda kalınan ama topluma zarar vermek istemeyen, sonrasında pişmanlık duyulan suçlar olarak nitelenebilir. Toplumu yaralayan, göçmen kaçakçılığı yapan çocuk ticareti yapan, adam yaralayanlar kader mahkumu olabilir mi? Cinsel içerikli suçlar ayrı tutuluyor güya ama aile içi şiddet bunun içine giriyor. Kader mahkumluğu, toplumun geçmişinden gelen bir söylemi toplumu inandırmak için kullanılması anlamına geliyor. Kader mahkumluğu Türk hukuk sisteminde veya evrensel hukuk siteminde zaten yok. Kimse kimseyi kandırmasın.
Özel af, genel af anayasada düzenlenmiştir. Bu özel af kapsamına da sokulsa sonuçları itibarıyla TBMM Genel Kurulu'nda özel bir çoğunlukla, yani Anayasa'nın 87. maddesindeki çoğunlukla, 360 milletvekili sayısıyla yasalaşabileceğini düşünüyorum. Kanunun adını veya vasıflarını değiştirerek genel af kapsamından çıkartıp, salt çoğunlukla karar edecek şekle getirmeye çalışsanız da bu anayasa mahkemesinden döner. Siz bunu özel af kapsamına sokup toplumda çok az uygulanan bazı şeylerle genel af kapsamından kaçırmaya çalışırsanız bazı mahkum ve tutuklular bireysel olarak anayasa mahkemesinde başvurup hak aramaya başlayacaklardır. Kanun teklifi, bu haliyle hukuki bir zeminde hazırlanmamış siyasi ve çıkar zemininde hazırlanmış gibi görünüyor. Ben mecliste 360 sayısını bulabileceklerini düşünmüyorum.