ALMANYA'NIN YANITI 'YASALAR VE PARLAMENTONUN YÜKÜMLÜLÜKLERİ ÇERÇEVESİNDE' OLACAK
Merkel, Suriye'de kimyasal silah kullanılması halinde ülkesinin vereceği yanıtın Alman yasaları ve parlamentonun yükümlülükleri çerçevesinde olacağını da ekledi.
Daha önce Almanya Savunma Bakanlığı'nın Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanması halinde ABD, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'de bir saldırıya katılma olasılığını değerlendirdiği açıklanmıştı. Şam ve Moskova ise hükümetin kimyasal saldırı hazırlığı içinde oldukları iddasını reddetmişti.
SPD LİDERİ: BNGK YA DA BM GENEL KURULU KARARI OLMADAN SURİYE'YE ASKERİ MÜDAHALEYİ DESTEKLEMEYECEĞİZ
Bild gazetesinin 'Suriye hükümetinin olası kimyasal saldırısına karşı ABD, İngiltere ve Fransa'nın düzenleyeceği hava saldırılarına Almanya Savunma Bakanlığı'nın da katılmayı değerlendirdiği' haberine koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokratlar (SPD) da tepki göstermişti.
Hükümet sözcüsü Steffen Seibert de ülkesinin ABD ve Avrupalı müttekleri ile bu konuda görüşme yaptığını kabul etmiş ancak henüz bir karar verilmediğini duyurmuştu. Seibert konuyla ilgili herhangi bir karara parlamentonun dahil edileceğini de vurgulamıştı.
SPD lideri parlamentoda yaptığı son açıklamada Birleşmiş Milletler kararı olmadan Almanya'nın Suriye'de bir askeri müdahalede bulunmasına izin vermeyeceklerini yineledi.
Nahles "Uluslararası topluma askeri opearsyon düzenleme izni veren Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ya da BM Genel Kurulu kararı olmadan Sosyal Demokratlar Suriye'deki duruma herhangi bir askeri müdahaleyi desteklemeyecek" dedi