Gürsel Tekin, Maliye Bakanlığı verilerine göre 2017 yılında 13 bin 558 yeni taşıtın kiralandığını ve bu taşıtlara 549 milyon lira ödendiğini söyledi.
"Üstelik kamu kurumları aynı yıl 711 milyon liralık da taşıt alımı yaptı. Devlet 2017'de, kiracı sıfatıyla oturduğu binalara da 901 milyon lira ödedi" diyen Tekin, Sözcü'den Başak Kaya'ya yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:
"Araçların ve binaların şoför, akaryakıt, yağ, bakım, yıpranma gibi giderleri göz önüne alındığında Türkiye'nin astronomik bir israfın içinde olduğu açıkça ortadadır. Bu araçların ve binaların giderleri 80 milyon vatandaşın cebinden çıkıyor. Milletin vergilerinden oluşan bütçenin ‘tasarruf' anlayışından uzak bu kadar bol keseden harcanması kamu vicdanını fazlasıyla yaralıyor.''
"KİRALAMALARIN KAMU KURUMLARI VE İLLERE GÖRE DAĞILIMI NASIL?"
Tekin, Bakan Albayrak'a yönelttiği önergesinde de "Son 5 yılda yapılan kiralamaların kamu kurumları ve illere göre dağılımı nasıldır? Bakanlığımız uhdesinde, son 5 yıl içinde hizmet alım yolu ile kiralanan ve satın alınan makam aracı sayısı ve bunlara ödenen ücret nedir?" sorularına cevap istedi.
Tekin, "Bir bakanın makam hizmetlerinde kullanılmak üzere binek cinsi yabancı menşeli taşıt için aylık, 37 bin lira kiralama bedeli ödendiği iddiası doğru mudur? Bu bakan kimdir? Son beş yılda, kamu idarelerince kiralanan hizmet binaları, araç ve diğer kalemler için ödenen bakım ve onarım masrafı nedir? 2019 yılında kamuya kaç tane yeni bina ve araç kiralaması planlanmaktadır? Şu an itibarıyla, kiralık olanlar dahil, kamudaki araç ve bina sayısı nedir" sorularını da yöneltti.