'FİLİSTİNLİLER FİZİKSEL OLARAK KOVULMUYOR AMA HAKLARI ELLERİNDEN ALINIYOR'
Devletin yasal alanının temelini oluşturacak anayasal kanunun kabul edildiğini dile getiren Ganaim, "Devletin diğer tüm yasaları da anayasaya dayanıyor. Yasanın metninde bir kez bile olsun ‘demokratik' veya ‘eşit haklar' kelimeleri geçmiyor. Ancak hiç durmadan ‘Yahudi', ‘Yahudiler', ‘Yahudilere' tekrarlanıyor. Netanyahu'nun İsrail'i Yahudi ulusal devletine dönüştürdüğü bir dönüş adımını görüyoruz. Filistinliler fiziksel olarak ülkeden kovulmuyor ama hakları elinden alınıyor" ifadelerini kullandı.
İsrail parlamentosunun 119 vekilinden 55'inin tasarıya karşı çıktığını hatırlatan Ganaim, ‘hayır' oyu kullananların tümünün Arap belirterek şunu dedi: "Bazı vekiller kendi sebeplerden dolayı bu yasaya karşı oy kullandı. Misal, bu yasa demokratik değil, bu yüzden bazı vekiller ona destek vermedi. Biz ise İsrail'i Yahudi ulus devleti haline getiren tüm yasalara karşı oy kullanıyoruz".
Bu yasanın ülke içindeki gerilimi tırmandıracağını, galeyanın çıkabileceğini dile getiren Ganaim, "Ama tüm bakanlar Yahudilerin özel hakları ve diğerlerinin kısıtlı haklarını dikkate alarak değişiklikleri kabul edecekler. Bu yüzden hiç bir dava, azınlıkların lehine sonuçlanmayacak. Misal bir kavgaya bakan mahkeme, bu yasadan sonra kimin tarafını tutacak?"
İsrail parlamentosu (Knesset), tartışmalara neden olan 'Yahudi ulus devlet' yasasını kabul etmişti. Arap milletvekilleri ve Filistinliler ise 'ırkçı' olarak nitelendirdikleri yasanın 'ülkedeki apartheid uygulamasını yasallaştırdığını' söylemişti.