Köse, yeni düzenlemelerle birlikte '4 yıllık herhangi bir alanda diploması olanların idari yargı sınavına girebileceğini' söyleyerek "KHK'nın 136/a madde/fıkrasına göre; bakanlığın ihtiyaç duyacağı diğer alanlarda en az dört yıllık üniversite mezunu olmak şeklindeki değişiklikle, bakanlığa, 4 yıllık herhangi bir alanda lisans diploması olanları idari yargı sınavına sokma yetkisi verilmiş oldu" ifadelerini kullandı.
KHK'nın 136/a madde/fıkrasına göre; bakanlığın ihtiyaç duyacağı diğer alanlarda en az dört yıllık üniversite mezunu olmak şeklindeki değişiklikle, bakanlığa, 4 yıllık herhangi bir alanda lisans diploması olanları idari yargı sınavına sokma yetkisi verilmiş oldu.
— Nuh Hüseyin KÖSE (@nhkose) July 9, 2018
'FİZİK TEDAVİ, VETERİNERLİK, İLAHİYAT…'
Yapılan yeni düzenlemelere göre, idari yargıç olabilmek için Hukuk lisansı bitirme zorunluluğunun kaldırıldığını açıklayan Köse, "Fizik tedavi, veterinerlik, fransızca, iklim mühendisliği, ilahiyat, sumeroloji, tıp gibi en az 4 yıllık bölüm mezunlarının idari yargıç olmalarının önündeki yasal engel kaldırıldı" dedi.
Fizik tedavi, veterinerlik, fransızca, iklim mühendisliği, ilahiyat, sumeroloji, tıp gibi en az 4 yillik bölüm mezunlarinin idari yargıç olmalarının önündeki yasal engel kaldırıldı.
— Nuh Hüseyin KÖSE (@nhkose) July 9, 2018
Köse, yeni KHK 703 sayılı KHK' nin 136/a maddesine göre 4 yıllık lisans diploması olan herhangi birinin idari yargıç olabileceğini açıkladı.
703 sayılı KHK' nin 136/à maddesine göre herhangi bir 4 yıllık lisans diploması olan idari yargıç olabilecek.
— Nuh Hüseyin KÖSE (@nhkose) July 9, 2018