Her Ramazan ayında genelde Hamaney'in düzenlediği iftar programlarındabenzer eleştiriler yöneltilse de son eleştiriler medyada geniş yer buldu.
Ülkede halihazırda çiftçilerin ve kamyon şoförlerinin sürdürdüğü grevlerin ve protestoların de bunda etkisinin olabileceği sanılıyor.
İran medyasına göre görüşmede özellikle Seher Mihrabi adlı öğrencinin bir dizi sorunu sıralayıp Hamaney'den bu konularda talep yanıt istemesi dikkat çekti.
Mehrabi'nin sıraladığı sorunlar arasında 'sosyal sınıflar arasındaki eşitsizliğin sistematik şekilde artması, çevre krizinin ve gecekondu mahallelerinin artması, kamu güveninin düşüşü, yüksek işsizlik oranı, azınlıkların yaşadıkları zorluklar ile yargı ve güvenlik sistemindeki muhafazakar unsurların aktivistleri hedef almak için 'hayali güvenlik durumları' yaratması' yer aldı.
Mihrabi, ülkede basın özgürlüğünün de baskı altında olduğunu dile getirdi.
'TOPLUMDAKİ MESELELERDEN HABERDARIM'
Üniveriste öğrencisinin "Bu sorulara, eleştirilere ve protestolara yanıtınız nedir?" şeklindeki sorusuna Hamaney, bu konulardaki eksiklikleri kabul ederek "Bu sorunları ortadan kaldırmak kolay değil' yanıtını verdi.
"Ülkenin durumunun çok kötü olduğunu söyleyen öğrencinin sözlerini değil ancak duygularını teyit ediyorum. Toplumdaki meselelerden ve ülkedeki gidişattan haberdarım" diyen Hamaney ayrıca "Ülkenin büyümesi için ifade özgürlüğü gerekiyor" diye konuştu.
Şii teokrasi ile yönetilen İran'da devlet işlerindeki her konuda son karar hakkı Hamaney'de bulunuyor. Ancak hem cumhurbaşkanlığı gem de meclis seçimlerinin yapıldğı ülkenin siyasi arenasında hem muhafazakarlar hem de reformcular yer alıyor.
Ülke genelinde aralık ve ocak ayında başta kötüye giden ekonomiden kaynaklanan ve şiddet olaylarının da yaşandığı protesto gösterileri gerçekleşmiş, Hamaney 'barışçı gösterileri' desteklediğini söylemişti.