'PYONYANG'IN ELİ GÜÇLENDİ'
Zirvede kabul edilen sonuç bildirgesinin, ‘taraflar aralarında uzlaşı arama yönünde anlaştı' ifadesine indirgendiğine işaret eden Asmolov, "Peki somut işler nerde, somut sonuç nerde? Peki ya birleşme? Hangi birleşme söz konusu olabilir ki? Birleşmeye karşı olduğunu söylemek, özellikle Güney'de intihar olur. Ancak Kore Yardımadası'nda herkesin birleşme yönünde çaba sarf ettiğini söylemek dezenformasyon olur. Evet, Pyongyang'ın müzakerede eli güçlendi, bu görüşme de gerilimi azaltmaya yardımcı oldu. Ama taktik ısınma daha büyük bir şeye dönüşür mü, yanıtı zor bir soru. Kore Yarımadası'ndaki durumun özelliği şu; uzun vadeli gelişme senaryoları yok" yorumunda bulundu.
'EKONOMİ GURURA ÜSTÜN GELDİ'
'KUZEY KORE'NİN PARAYA İHTİYACI VAR'
Kuzey Kore'nin dış politikada oradan oraya savrulduğunu dile getiren Makarkin, ancak bu savrulmanın bilinçli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu zikzaklar arkasında belli bir fikir var. Rasyonel bir fikir. Pyongyang, ‘her yeri patlatırım' tehdidiyle ‘belki taviz verirler' diye bir yokladı. Ama olmadı. 180 derece döndüler. Şimdi barış ve dostluğun en büyük taraftarı oldular. Kim'in şimdi barışçıl bir askeri imaja ihtiyacı var. (ABD Başkanı) Donald Trump'la görüşme öncesinde, dünyayı korkutan değil büyüleyen bir insan olarak görünmeye ihtiyacı var. Burada ince hesap söz konusu; yaptırımları kaldırabilirler, ya da finansman sağlarlar. Kuzey Kore'nin paraya ihtiyacı var."
'KİM JONG-UN, GORBAÇOV VE HONECKER'İ HATIRLATIYOR'
'İLERLEME KAPLUMBAĞA HIZINDA OLACAK'