'ŞÜPHELİLER ARAŞTIRILSIN'
Savcılık, dönemin medya, yargı, sendika ve meslek kuruluşu temsilcilerini kapsayan geniş bir inceleme başlattı. Soruşturmada, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç tarihi kabul ettiği eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın istifa ettiği 18 Haziran 1997 esas alınacak. Buna göre, 28 Şubat'a giden süreçte 18 Haziran 1997'ye kadar olan dönemde rol aldığı saptanan sivil isimler soruşturulacak.
Ankara Emniyeti'ne 28 Şubat MGK'sı ve Erbakan hükümetinin istifasıyla sonuçlanan süreçte rol aldığı belirlenen sivil isimlerin tespiti için talimatlar yazıldı. Talimat yazısında şöyle denildi:
SORUŞTURMA 6 AYAKLI
Soruşturmanın; 'üniversiteler, provokatörler ve sivil kişiler, iş adamları, medya, sivil toplum kuruluşları ve yargı' olmak üzere 6 ayaklı olarak yürütüldüğü öğrenildi. Emniyete gönderilen talimatta, bunlardan herhangi birinde 28 Şubat sürecinde aktif olarak rol üstlendiğine dair tespitler bulunan bazı isimlerin de araştırılmasının istendiği belirtildi. Başsavcılığın, emniyetten gelecek yanıtlara göre soruşturmasını derinleştireceği ve operasyon düğmesine basacağı kaydedildi.
28 Şubat davasının bazı müdahillerinin, mahkûmiyetine karar verilen 21 sanığın tutuklanması talebiyle davayı karara bağlayan mahkeme nezdinde yaptığı başvuru reddedildi. Davanın bazı müdahilleri, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek mahkûm edilen 21 sanığın tutuklanmasını talep etmişti. Öte yandan mahkeme, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel’'in avukatlarının, müvekkillerine yönelik ayda bir defa karakola imza verme şartının kaldırılması talepleri de reddedildi.