Yunan Bakan, iki ülke yetkililerinin halkları birbirine yakınlaştırma gibi bir görevi olduğunu belirterek, taraflar arasındaki isim sorununun her iki tarafın çıkarları göz önünde bulundurularak çözümünün, adil ve doğru bir yöntem olacağını kaydetti.
İki ülkenin isim sorunu hakkındaki görüşleri ile BM Özel Temsilcisi Matthew Nimetz'in konuyla ilgili önerilerini sunduğu 3 dokümanın meydana getirebileceği zorluklara işaret edilen bir soruya karşılık Kocias, bu dokümanların tarafların duruşlarını belirtmeye hizmet ettiğini ve zorluk teşkil etmediğini dile getirdi.
'BÜYÜK ORANDA ANLAŞTIK'
Makedonya Dışişleri Bakanı Dimitrov da her iki tarafta da halen önyargıların bulunduğunu, şu anda iki ülke arasında güven inşa etmeye çabaladıklarını söyledi
İsim sorununun çözüme kavuşması için iyi bir iradenin mevcut olduğunu belirten Dimitrov, Kocias'ın bu iyi iradeyi Yunan tarafına da iletmesi temennisinde bulunarak, konunun 30 Mart'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da Matthew Nimetz'in arabuluculuğunda düzenlenmesi planlanan ortak görüşmede daha fazla gündeme getirilebileceğini ifade etti.
'BİR GELECEK KURMAK İÇİN ÇABALIYORUZ'
Dışişleri Bakanlığında görüşmenin devam ettiği sırada, Bakanlık binası dışında bir grup, Makedonya isminin değiştirilmesine karşı protesto gösterisi düzenledi.
'KABUL EDİLEBİLİR BİR UZLAŞIYA VARILMASI GEREKİYOR'
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Zaev, Makedonya ve Yunanistan arasındaki tek açık konunun çözüme kavuşması yönünde adım atmaları gerektiğini ifade ederek, her iki ülkenin bu süreçte ortak Avrupa değeri olan karşılıklı iyi ve güvene dayalı ilişkileri kurduğunu kaydetti.
Kocias ise Yunanistan'ın bu sorunun çözülmesinde büyük sorumluluğa sahip olduğuna dikkati çekerek, isim sorunun çözüme kavuşması yönünde iki taraf için kabul edilebilir bir uzlaşıya varılması gerektiğine işaret etti.