İstanbul Taksim’de bulunan Rusya Başkonsolosluğu binasına yürümek isteyen gruba izin çıkmadı. Çoğunluğunu Kırım tatarlarının oluşturduğu protestoya ülkücü bir grup da destek verdi.
Bugün öğleden sonra 14.30 civarında başlayan protestoda Moskova aleyhinde sloganlar atıldı, İstiklal Marşı ve dualar okundu.
İstanbul Kırım Derneği’nin çağrısıyla 100 kişilik bir grup “Rusya’nın Kırım’ı işgal ettiği” savıyla İstanbul İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. pic.twitter.com/YHrF7J3bDF
— Elif Sudagezer (@elifsudagezer) February 25, 2018
Protestoya Kırım Derneği’nin çeşitli il başkanları da katıldı.
![Rusya Konsolosluğu önüne yürümesine izin verilmeyen gruptan beş temsilci konsolosluk binası önüne üzerinde 'Kırım Türkleri' yazan siyah çelenk bıraktı. Rusya Konsolosluğu önüne yürümesine izin verilmeyen gruptan beş temsilci konsolosluk binası önüne üzerinde 'Kırım Türkleri' yazan siyah çelenk bıraktı. - Sputnik Türkiye](https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/103239/13/1032391361_0:0:4032:3024_600x0_80_0_0_981d232cfccfbe606c79592a5835638b.jpg)
'KENDİ ÇIKARLARI PEŞİNDEKİ BU AZINLIĞA DESTEĞİN KALMADIĞI ORTADA'
Bu arada İstanbul’da gerçekleşen protestoyu Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, Sputnik’e değerlendirdi. Sel “İstanbul’da gerçekleşen gösteri ellerindeki imtiyazları kaybetmiş olan bir grup insanın psikolojisini gösteriyor. Bu bir hezeyanın göstergesi. Kırım konusunu grup yıllarca kendi çıkarları için kullandı. Bu grup vatanlarındaki binlerce insanı arkalarında bırakıp küçük bir topluluk olarak Ukrayna’ya gitti. Dört yıl önce Ukrayna’da yaşanan iç savaş sürecinde Kırım halkı kararını verdi. Mart ayında gerçekleşen referandumla Rusya Federasyonu’na katılma kararı aldı” dedi.
Galatasaray Lisesi önündeki alanda gerçekleşen protestodan kısa bir kesit: pic.twitter.com/pffXUFT5wl
— Elif Sudagezer (@elifsudagezer) February 25, 2018
Bu gösterilere Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarlarının katılmaması da bu derneklerin etrafında kimseyi toplayamadığını gösteriyor. İstanbul’da dün gerçekleşen toplantıya da 50 kadar kişi katıldı. Fotoğraflardan öyle olduğu anlaşılıyor. Yani konferans, miting gibi provokatif eylemlere yönelik katılımın bu denli az olması bile başlı başına biraz önce bahsettiğim hususların bir göstergesi."