‘Asker Barbie' Katherina Hodge, 17 yaşında orduda göreve başladı ve 18 yaşında Irak'ta bölüğünden askerlerle birlikte bir militanı Basra'daki üsse götürürken kaza yaptı. Kazanın ardından eline iki tüfek alan militanın yüzüne yumruk atan Hodge, silahların düşmesine neden olup durumu kurtardı ve bu nedenle cesaret ödülü aldı. Ancak ödül almasının ardından Hodge için orduda bir cehennem hayatı başladı.
Şimdilerde 30 yaşında olan Hodge, Mirror gazetesine yaptığı açıklamada diğer kadın askerleri cesaretlendirmek için artık susmayacağını belirtti.
Hodge "2018 yılındayız, kadınların bu şekilde aşağılanması kabul edilemez. Bu tamamen cinsiyetçilik" dedi.
#WomanCrushWed Katrina Hodge:Corporal in the British Army & Miss England '09. Nicknamed Combat Barbie #Inspiration pic.twitter.com/jVn3nvzQWe
— Werewolf CrossFit (@WerewolfCF) 7 October 2015
‘KAFAMA KUTU KOLA FIRLATTILAR'
Bölüğündeki bir grup askerin sırf kadın olduğu için ödül aldığını düşündüğünü ve bu nedenle kendisine saldırdığını söyleyen Hodge "Korkunçtu. Yanlarından geçerken bana alçakça isimler takıp fısıldayarak ‘fahişe', ‘sürtük', ‘yalancı' gibi laflar ediyorlardı. Bir keresinde yemekhaneye gittim, kafama kutu kola fırlattılar. Herkesin içinde ağlamamak için kendimi tuttum, odama gittiğimde gözyaşlarına boğuldum. Bu yüzden yemekhanede yemek yiyemiyordum. Olabileceklerden korkuyordum. Marketten bir şeyler alıp odamda kendi başıma yiyordum" dedi.
‘OLANLARLA İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAPILMADI'
Hodge ile uğraşanlar daha sonra da hakkında yalan yanlış suçlamalar bulunan bir mektup yazıp kopyalarını tüm bölüğe yaydı.
Hodge bu olaydan sonra olanları şöyle anlattı: "Başçavuş beni çağırıp mektubu kimin yazdığını düşündüğümü sordu. Bilmiyordum. Şikayet etmeyi isteyip istemediğimi sordu. Ben de yalnızca olanları durdurmasını istedim. Ordunun bunu yapanı araştırmasını isterdim, ancak kısa süre sonra beni başka bir birliğe aldılar ve hiçbir şey yapılmadı. Daha fazlası yapılmalıydı, ancak kariyerimin etkileneceğinden korktum. Hatta bir üstüm de bana hiçbir şey yapmama tavsiyesi vermişti" ifadelerini kullandı.
Hodge, 2009 yılında kadınları orduya katılmaları için teşvik etmek amacıyla İngiltere Güzeli yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Ancak bunun ardından cinsiyetçilik ve nefret söylemleri daha da arttı.
Hodge, 2015 yılında da onbaşılık rütbesine yükseldi, ancak yaşadıklarından bıkması nedeniyle orduyu bıraktı. Şimdilerde bir bankacı olarak hayatını sürdürmeye çalışsa da eski meslektaşları hâlâ kendisini internet üzerinden taciz ediyor.
Hodge açıklamalarına şöyle devam etti: "Geçen ay Facebook'ta bir sayfada ordudaki kadınlar için neler yaptığımdan söz edilen olumlu bir gönderi vardı. Yorumlar arasında o kişilerin yine mide bulandırıcı ifadelerinden gördüm. Orduyu bırakalı 3 yıl oldu. Eski bir iş arkadaşımdan beni bir daha görürse yüzümü dağıtacağı yönünde bir mesaj dahi aldım. Biliyorum, tek kurban da ben değilim. Benim gibi olaylar yaşayan başka kadın askerlerle temas kurdum. Bu olanlar ordunun nasıl bir cinsiyetçi erkekler kulübü haline gelebileceğini gösteriyor. Bu zihniyet değişmeli. Harvey Weinstein skandalı ortaya çıktıktan sonra kadınlar artık iş yerindeki cinsel saldırılarla ilgili açıklama yapma konusunda daha cesur."
Weinstein'ın adının karıştığı taciz iddiaları, geçen yıl sonunda Hollywood'u sarsmıştı.
Aralarında ünlü aktrislerin bulunduğu çok sayıda kadının cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Weinstein, erkek kardeşi Robert ile kurduğu film şirketinden çıkarılmış ve yapımcının Hollywood film akademisiyle ilişiği kesilmişti.