Bir yeraltı garajda 3 çocuğu ile birlikte yaşayan bir kadın, Kürtlerin Arap sığınmacılarla yaşadığı iki ayrı mekana bölünen garajı göstererek, "Buyurun içeri girin, nasıl yaşadığımızı görün. Genelde kadın ve çocuk olmak üzere burada 80 kişi yaşıyoruz. İki haftadır normal bir şekilde yıkanmadık ve nemli zeminde yatıyoruz, çünkü yeni saldırılardan korkuyoruz" diye konuştu.
'ŞU AN BOMBALAMAMALARI TUHAF'
Sohbete katılan yaşlı bir adamsa, "Gündüzleri buradan kısa süreliğine çıkıp, yiyecek ve eşya temin ediyoruz. Öğleden sonra bombardımanların saat 3 gibi başlayıp, 5 kadar sürdüğünü biliyoruz, akşam da 9 ile ertesi sabah 5'e kadar bombardıman devam ediyor. Şu anda bombalamamaları tuhaf" ifadelerini kullandı.
'SAKİNLERİN ÇOĞU KÖYDEN KAÇTI'
Ali adında bir kişiyse, muhabire kentin tarihi kısmına kadar eşlik etmeyi kabul etti ve güvenli yollardan bombardımanlardan en çok zarar gören bu bölgeyi gösterdi.
Düzenlenen operasyon sırasında tahrip olduğunu iddia ettiği bir camiye giren Ali, tavanda top mermilerinin açmış olabileceği 3 boşluğu gösterdi.
Kenti bu şekilde görebildiklerini aktaran muhabir, Cinderes sakinlerinin çoğunun kaçtıkları köyü görmek istedi.
'İLAÇ BAŞTA OLMAK ÜZERE YARDIM BEKLİYORUZ'
Muhtar, "Şimdi durum nispeten sakin ve bu nedenle herkes temiz hava almak için dışarıda. Mağaralarda nem oranı yüksek ve çocuklar soluma ve akciğer sıkıntısı çekmeye başladı. Burada hastane yok, aramızda para toplayıp ve ilaç alması için birilerini gönderiyoruz. Uluslararası toplumun sonunda olup bitenleri göreceğini ve bize başta ilaç olmak üzere yardım göndereceğini umarız" diye konuştu.
'TERÖRİSTE BENZEYEN KİMSE VAR MI?'
Muhabiri onlarca kişinin yaşadığı mağaralardan birine götüren Vasuk, mekânın ikiye ayrıldığını, daha derindeki kısmın hava saldırıları sırasında kullanıldığını aktardı.
Muhtar, "Fazla yer yok, bu nedenle uyumak için her iki bölüm de kullanılıyor. Daha sıcak olduğu için herkes birbirine sokuluyor. Bakar mısınız, burada hiç teröriste benzeyen kimse var mı? Bizi neden bombalıyorlar?" diye feryat ediyor.
1 MİLYON 200 BİN KİŞİ YAŞIYOR
Abdul adında bir kişi, operasyon başlamadan önce Afrin yerleşimlerinde barışın hakim olduğunu ve hiç kimseye silahla dolaşma izni verilmediğini, polislerin dahi tabancalarını özel gizli kılıflarda taşıdıklarını belirtti.
Gazetecileri uğurlayan Vasuk, şöyle konuştu:
"Rusya'nın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ı etkilemesini, savaşın bir an önce bitip herkesin kendi işine ve normal yaşamına dönmesini çok istiyoruz. Rusya'ya güveniyoruz, bizim tek umudumuz o."