7 ŞÜPHELİ AKILLI GÖZLÜKLER SAYESİNDE YAKALANDI
Geçen hafta Çengcou kentindeki bir tren istasyonunda gözlükleri kullanmaya başlayan polisin insan kaçakçılığı ve vurkaç suçlarına karışan 7 şüpheliyi bu teknolojiyi kullanarak yakaladığı açıklandı.
Polisin ayrıca sahte kimlik kullandığı tespit edilen 26 kişiyi de yakaladığı açıklandı.
Çin'in 'People's Daily' gazetesi de operasyon sırasında sağ camında bir kamera bulunan akıllı gözlüğü kullanan kadın polisin fotoğraflarını yayımladı.
İSİM, ETNİSİTE VE ADRES BİLGİLERİ ÇIKIYOR
Suç kayıtlarının bulunduğu merkezi bir veri tabanına bağlı olan gözlükler istenilen kişilerin isim, adres, etnisite ve cinsiyet gibi kişisel bilgilerine polis mumurlarına gösteriyor.
Cihazın içindeki bir uygulama ile polis çektiği şüpheli kişilerin görüntüsünü işleme tabi tutuyor.
Global Times'a konuşan polis memuru Zahng Xiaolei "Gözlüklerin yakaladığı yüz bilgileri aranan kişilerin bilgileriyle karşılaştırılması için veri tabanına gönderiliyor" dedi.
'10.000 VERİNİN BULUNDUĞU VERİ TABANINDAKİ YÜZLERİ 100 MİLİSANİYEDE TESPİT EDEBİLİYOR'
Wall Street Journal gazetesine konuşan LLVision Technology şirketinin CEO'su Wu Fei de sistemin 10.000 verinin bulunduğu bir veri tabanındaki yüzleri 100 milisaniyede tespit edebildiğini belirtti.
Aktif halde yaklaşık 170 milyon güvenlik kamerasının bulunduğu Çin'de, 3 yıl içerisinde yaklaşık 400 milyon yeni güvenlik kamerasının daha kurulması bekleniyor.
Ülkedeki kameraların birçoğunda yüz tanıma teknolojisi de dahil olmak üzere yapay zeka kullanılıyor. İnsan hakları örgütleri ise Çin'in bu tartışmalı teknolojideki adımlarını insanların mahremiyet hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştiriyor.