00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:39
7 dk
HABERLER
13:00
6 dk
HABERLER
14:00
6 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
SESLİ HABER
Trump’ın mesajları sonrası Grönland Başbakanı konuştu: İşbirliğine hazırız
09:18
2 dk
ÖZEL HABER
İBB açıkladı: Toplu ulaşıma zam
10:33
3 dk
SESLİ HABER
Beyaz yakalılardan 4 kat fazla kazanıyorlar: Mesleği yapabilmek için bunları gözden çıkarmak gerek
10:49
3 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
TARİHTE BUGÜN
Hrant’tan Fırat’a: ‘Ruh halimin güvercin tedirginliği’
11:09
14 dk
SESLİ HABER
Dolandırıcılıktan korunmanızı sağlıyor: ATM'de bu şifreleri tercih etmeyin
11:33
3 dk
SESLİ HABER
Trump’ın mesajları sonrası Grönland Başbakanı konuştu: İşbirliğine hazırız
11:51
2 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
ÖZEL HABER
Bebek bezinde bile var: Pestisit nedir? Nasıl temizlenir?
12:10
4 dk
ÖZEL HABER
Gazeteci Karan: ‘Ukrayna’nın TürkAkım saldırısı ekonomik terörizmdir’
12:20
4 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
Türkiye neyi takip etti?
12:36
7 dk
SESLİ HABER
Lavrov: ABD, TürkAkım doğalgaz boru hattını devre dışı bırakmak istiyor
12:54
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
13:00
1 dk
SESLİ HABER
Lavrov : 'Rusya, Ortadoğu'dan çıkmayacak'
13:10
7 dk
SESLİ HABER
Bu baharat sağlıklı yaşamın 'gizli kahramanı'
13:29
3 dk
SESLİ HABER
Eski İngiltere Savunma Bakan Yardımcısı, çocuk istismarı şüphesiyle gözaltına alındı
13:41
1 dk
ÖZEL HABER
Tarih verildi: Bu kişiler daha fazla fatura ödeyecek
13:51
4 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
14:00
1 dk
SESLİ HABER
NATO’dan Avrupa’nın doğusunda dev tatbikat
14:10
2 dk
ÖZEL HABER
Menzil cemaatinin en büyük korkusu ortaya çıktı
14:23
29 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
16:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
17:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
SESLİ HABER
Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev rejimi, TürkAkım’a saldırmaya çalıştı
18:10
2 dk
SESLİ HABER
Ayasofya'nın yer altındaki sırları aydınlanıyor
18:19
4 dk
TARİHTE BUGÜN
Hrant’tan Fırat’a: ‘Ruh halimin güvercin tedirginliği’
18:46
14 dk
ÖZEL HABER
Menajerlik sektöründe tekelleşme iddiaları: Yüksek rantın arkasında ne var?
19:06
6 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

'Fakir kebabı'nın iştah kabartan yükselişi

Abone ol
Güneydoğu'da 'fakir kebabı' olarak nitelendirilen ciğer kebabına talep arttı. Bölgede günlük yaklaşık 15 ton ciğer, kebap olarak tüketiliyor. Ciğer bulmakta sıkıntı yaşayan kebapçılar, ihtiyaçlarını Balıkesir ve Konya'dan getirilen ciğerlerle gideriyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 20 yıl öncesine kadar 'fakir kebabı' olarak nitelendirilen ciğer kebabı, yöre halkının ve ziyaretçilerin gözde lezzetine dönüştü. Eskiden düşük gelirlilerin zorunlu tercihi olduğu için yöre halkının kendi arasında 'fakir kebabı' olarak isimlendirdiği ciğer kebabı; hızlı nüfus artışı, kentleşme ve tüketim alışkanlığının değişimi ile artan talebe bağlı olarak lokantalardaki menülerin ilk sırasına yerleşti.

48 yıldır kebapçılık yapan Halim Eliş, yaklaşık 25 yıl öncesine kadar tezgahta satış yaptığını, müşteri sayısının artması üzerine işyeri açtığını söyledi. Geçmişte ciğer kebabının, et ızgara çeşitlerinin yarı fiyatına satıldığını kaydeden Eliş, "Eskiden fakirler yerdi şimdi zenginler yiyor. Ciğer kebabının porsiyonu Diyarbakır'da 15-30 lira arasında satılıyor. O tarihte Diyarbakır'da 6-7 kişi ancak satardı. Şimdi bölgede bini aşkın yerde satılıyor. Diyarbakır'ı gezmeye gelen ziyaretçiler de en çok ciğer kebabı tercih ediyor" diye konuştu.

Salih Batmaz (58) da gençlik yıllarında ciğer yemeyi tercih etmediklerini vurgulayarak, "O dönem ciğere talep yoktu, talep artınca güzel restoranlar açıldı. Eskiden düşük gelirliler şimdi ise gelir seviyesi yüksek olanlar yiyor" ifadelerini kullandı.

Yıldız Timurtekin (18) bölge gençlerinin ciğer kebabını sevdiğini belirterek, "Hamburger yerine ciğer kebabını tercih ediyoruz" dedi.

 

© AABinlerce tarih ve kültür varlığına sahip Güneydoğu, bünyesinde barındırdığı farklı kültürler sayesinde zengin mutfağıyla da ziyaretçilerinin büyük beğenisini alıyor. Damak çatlatan lezzetler arasında yer alan ciğer kebabı, son yıllarda gördüğü büyük ilgi sonucunda lokantalardaki menülerin ilk sırasına yerleşti.
Fakir kebabı - Sputnik Türkiye
1/5
Binlerce tarih ve kültür varlığına sahip Güneydoğu, bünyesinde barındırdığı farklı kültürler sayesinde zengin mutfağıyla da ziyaretçilerinin büyük beğenisini alıyor. Damak çatlatan lezzetler arasında yer alan ciğer kebabı, son yıllarda gördüğü büyük ilgi sonucunda lokantalardaki menülerin ilk sırasına yerleşti.
© AAEskiden düşük gelirlilerin zorunlu tercihi olduğu için yöre halkının kendi arasında "fakir kebabı" olarak isimlendirdiği ciğer kebabı, hızlı nüfus artışı, kentleşme, tüketim alışkanlığının değişimi ile ciğerin bol miktarda vitamin ve mineral içerdiğine ilişkin uzman görüşünün sıkça gazete ve televizyonlarda haber olarak yer almasının ardından artan talebe bağlı olarak gözde lezzet oldu.
Fakir kebabı - Sputnik Türkiye
2/5
Eskiden düşük gelirlilerin zorunlu tercihi olduğu için yöre halkının kendi arasında "fakir kebabı" olarak isimlendirdiği ciğer kebabı, hızlı nüfus artışı, kentleşme, tüketim alışkanlığının değişimi ile ciğerin bol miktarda vitamin ve mineral içerdiğine ilişkin uzman görüşünün sıkça gazete ve televizyonlarda haber olarak yer almasının ardından artan talebe bağlı olarak gözde lezzet oldu.
© AAÖnceleri sadece bir kaç kişinin seyyar tezgahta satışa sunduğu bu kebap çeşidinin son yıllarda ilk tercih edilen yemek olması dolayısıyla Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Batman başta olmak üzere bölge genelinde bini aşkın ciğer salonu açıldı.
Fakir kebabı - Sputnik Türkiye
3/5
Önceleri sadece bir kaç kişinin seyyar tezgahta satışa sunduğu bu kebap çeşidinin son yıllarda ilk tercih edilen yemek olması dolayısıyla Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Batman başta olmak üzere bölge genelinde bini aşkın ciğer salonu açıldı.
© AABu salonlarda 10 bini aşkın kişi çalışırken, bölgede günlük yaklaşık 15 ton ciğer, kebap olarak tüketiliyor.
Fakir kebabı - Sputnik Türkiye
4/5
Bu salonlarda 10 bini aşkın kişi çalışırken, bölgede günlük yaklaşık 15 ton ciğer, kebap olarak tüketiliyor.
© AATalep artışı dolayısıyla bazı dönemlerde yörede ciğer bulmakta sıkıntı yaşayan kebapçılar, ihtiyaçlarını Balıkesir ve Konya'dan getirilen ciğerlerle gideriyor.
Fakir kebabı - Sputnik Türkiye
5/5
Talep artışı dolayısıyla bazı dönemlerde yörede ciğer bulmakta sıkıntı yaşayan kebapçılar, ihtiyaçlarını Balıkesir ve Konya'dan getirilen ciğerlerle gideriyor.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала