Bitcoin'i doğuran sürecin, küresel ekonomik krizin yaşandığı 2008 sonrasında insanların mevcut parasal sistemi eleştirisiyle başladığını dile getiren Göğüş, parasını kaybeden vatandaşlarda mevcut finansal sisteme karşı tepki oluştuğunu, kriz sonrası insanların yeni arayışlar içine girdiğini anlattı.
Bitcoin'in yavaş yavaş büyüyerek 21 milyon adede ulaşacağını belirten Göğüş, "21 milyon adede ulaşınca miktarı sabit kalacak. Bitcoin'in tüm ekonomik sistemi kucakladığında satın alma gücünün artık değişmeyeceği ve diğer paraların Bitcoin'e endeksleneceği de iddia ediliyor" dedi.
‘BİTCOİN'İN DEĞERİNİ İKİ FAKTÖR ETKİLİYOR'
Alphan Göğüş, Bitcoin'in değerini etkileyen iki temel unsur bulunduğunu, bunlardan ilkinin, 'toplumun ve devletin bu sanal parayı kabulü ile Bitcoin konusundaki hukuki düzenlemeler', diğerinin de 'paranın teknolojik pozisyonu' olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
‘BİTCOİN'E YÖNELİK TALEP SON BİR AYDA ÇOK CİDDİ ARTTI'
Bitcoin'in alım satım noktasında bırakılmasının doğru olmadığını vurgulayan Göğüş, "Bitcoin alım satımı yaptığını iddia eden çok sayıda nokta var. Fazlaca takas noktası açıldı. Ancak bunlara dikkat edilmeli. Almadan önce şirketler ve bunların sistemleri, güvenlik prosedürleri iyice araştırılmalı. Kötü niyetli veya güvenlik açığı olan kurumlar kullanıcılarına zarar verebilir" dedi.
‘YATIRIMCININ TÜM BÜTÇESİNİ BİTCOİN'E YATIRMASI SAKINCALI'
BTCTurk Genel Müdürü Göğüş, yatırımcının tüm bütçesini Bitcoin'e yatırmasının sakıncalı olduğunu ifade ederek, "Kısa yoldan zengin olma hevesiyle evini, arabasını satıp ya da bütün yatırım bütçesini birikimini Bitcoin ve benzeri yüksek riskli araçlara yöneltmelerini kimseye tavsiye etmem" dedi.