Buna göre, örgüt, nisan 2016'dan bu yana Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından ve Haseke'deki kurduğu Rümeylan ve Halep'in doğusundaki Harab Işk üslerinden CENTCOM'un askeri yardımlarını alıyor.
Örgüt, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) kontrolündeki Simelka'dan giren ağır silahlar, mayına dayanıklı muharip zırhlı araçlar, yakıt ve askeri amaçla kullanılan prefabrik konteynırları depolara naklediyor.
'HASEKE'DEKİ DEPOLARA GİDEN İKİ ROTA'
Kara yoluyla gelen ağır silahlar, zırhlı araçlar ve yakıt tankerleri Fırat Nehri çevresindeki noktalara dağıtılıyor.
Erbil'den hava yoluyla Rümeylan'daki üsse inen silahlar ise Haseke'deki 3 depoya; Dirbasiye, Tel Beyder ve Derik beldelerindeki depolara gönderiliyor.
YPG/DSG kontrolündeki bölgelere kara yoluyla taşınan çeşitli silah, mühimmat ve araçlar da Haseke ve Kamışlı üzerinden, 6 numaralı otoyol ve Simelka'dan Halep'e uzanan M4 transit yolu aracılığı ile Harab Işk ve kuzeydoğusundaki Çelebiye'deki ana depolara ulaşıyor.
Bu iki depo, aynı zamanda örgütün kontrol ettiği bölgesindeki en büyük depolar olarak biliniyor.
Fırat Nehri kıyısındaki Sırrin ilçesine geçen sene inşa edilen ABD hava üssüne inen silah ve mühimmat da terör örgütü tarafından Harab Işk ve Çelebiye'deki depolara taşınıyor.
Karadan Simelka'dan ve hava yoluyla Sırrin üzerinden iki ana noktaya iletilen silahlar ise Aynularab (Kobani), Tel Ebyad ve Suluk'ta bulunan farklı depolara dağıtılıyor.
'AFRİN'DE DEPO'
Ülkenin doğusundaki Haseke bölgesinden çıkarak Suriye devletinin kontrolündeki alandan geçen ticari tırlar, Afrin'deki imalathanelere ham madde taşıyor.
Tırlar, mühimmat yapımına uygun demir, çelik ve ateşleyici maddeler getiriyor.
Üretilen mühimmatın bir kısmı ilçede saklanırken bir bölümü örgütün kontrol ettiği diğer alanlara gönderiliyor.
'DEYR EZ ZOR SİLAHLANDIRILIYOR'
CENTCOM, IŞİD ile mücadele gerekçesiyle Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor bölgesinde de YPG/DSG'yi silahlandırıyor.
'SİLAHLAR KARAYOLU İLE TESLİM ALINIYOR'
ABD güvenlik kurumları, askeri yardım sağlamanın yanı sıra yaklaşık 2 bin asker ile 10 noktada terör örgütü ile aktif işbirliği içerisinde.
Büyük çoğunluğu Irak sınırından Halep'e uzanan M4 otoyolu üzerindeki üsler de YPG/DSG'ye silah aktaran noktalar arasında.
Rümeylan'daki havaüssü aracılığıyla Suriye'nin kuzeyinde konuşlanan CENTCOM güçleri ve uzmanlarının bulunduğu Tel Beyder, Harap Işk, Aynularab ve Tel Abyad üsleri dışında, Sırrin ile Şedadi'deki Cibse konutlarında da örgüt için depolama yapılıyor. Söz konusu noktalardan hem ABD güçleri hem de örgüte silah sevkediliyor.
Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa ilçesinde konuşlanan CENTCOM askerleri ve uzmanları ise çeşitli noktalarda YPG/SDG'lilere çok namlulu roketatar, topçu ve karadan karaya füze eğitimi veriyor.
'SİLAHLARI DEPOLADILAR'
AA muhabirlerinin elde ettiği bilgilere göre, kullanılmayan yardımlar, Türkiye sınırına 21 kilometre mesafedeki Harab Işk'ta saklanıyor.
YPG/DSG'ye sağlanan silah ve araçlar arasında çok namlulu roket atarlar ve füze rampaları, 80 ve 120 mm havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, ABD yapımı BGM-71 TOW-Anti tank füzeleri, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansız hava gözlem araçları ile Türkiye'nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzeleri bulunuyor.
Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.