Sputnik, galerisinde bu şehirleri derledi.
© Sputnik / R.MangasaryanKandovan (İran). Gerçekten yaşam koşulları sert ve erişimi güç bir yer. Yerel sakinler, Moğol işgalcilerden kurtulmak için evlerini kayalara oymak zorunda kaldı.
1/7
© Sputnik / R.Mangasaryan
Kandovan (İran). Gerçekten yaşam koşulları sert ve erişimi güç bir yer. Yerel sakinler, Moğol işgalcilerden kurtulmak için evlerini kayalara oymak zorunda kaldı.
© Sputnik / Igor AgeenkoYakutsk (Saha Cumhuriyeti, Rusya). Donmuş topraklarda yer alan dünyanın en büyük kenti. Sıfırın altında 40, burası için normal bir sıcaklık. Kışın ekimden nisana kadar sürdüğü Yakutsk’ta kısa yaz çok sıcak geçiyor, yazın hava sıcaklığı +40’a varabiliyor.
2/7
© Sputnik / Igor Ageenko
Yakutsk (Saha Cumhuriyeti, Rusya). Donmuş topraklarda yer alan dünyanın en büyük kenti. Sıfırın altında 40, burası için normal bir sıcaklık. Kışın ekimden nisana kadar sürdüğü Yakutsk’ta kısa yaz çok sıcak geçiyor, yazın hava sıcaklığı +40’a varabiliyor.
© Sputnik / Vitaly BelousovMitribah (Kuveyt). Bir diğer aşırılık, çok sıcak ve kuru iklime sahip şehirler. Kuveyt’teki Mitribah şehri, 20 Temmuz 2016 tarihinde, 54 dereceye varan hava sıcaklığı ile dünya ve tarihi rekorunu kırdı.
3/7
© Sputnik / Vitaly Belousov
Mitribah (Kuveyt). Bir diğer aşırılık, çok sıcak ve kuru iklime sahip şehirler. Kuveyt’teki Mitribah şehri, 20 Temmuz 2016 tarihinde, 54 dereceye varan hava sıcaklığı ile dünya ve tarihi rekorunu kırdı.
© AFP 2023 / Marty Melville Wellington (Yeni Zelanda). Şehrin kaderi sert rüzgarlar. Burada rüzgarın hızı saatte 29 km’ye varabiliyor. Şiddetli rüzgarlar, sıcak ekvatoral hava dalgasının kutupsal girdapla çarpışması sonucu meydana geliyor.
4/7
© AFP 2023 / Marty Melville
Wellington (Yeni Zelanda). Şehrin kaderi sert rüzgarlar. Burada rüzgarın hızı saatte 29 km’ye varabiliyor. Şiddetli rüzgarlar, sıcak ekvatoral hava dalgasının kutupsal girdapla çarpışması sonucu meydana geliyor.
© Sputnik / Maria PlotnikovaEl Alto (Bolivya). Dağlara tırmanırken gezginler, hava basıncındaki ani değişikliklerden doğan kalp problemleri, halüsinasyonlar ve koordinasyon kaybı gibi bir dizi hoş olmayan duyumla karşı karşıya kalıyor. Bolivya’da, 4 bin metre yükseklikte yer alan El Alto şehri, bu tür sorunlara çoktan alışık.
5/7
© Sputnik / Maria Plotnikova
El Alto (Bolivya). Dağlara tırmanırken gezginler, hava basıncındaki ani değişikliklerden doğan kalp problemleri, halüsinasyonlar ve koordinasyon kaybı gibi bir dizi hoş olmayan duyumla karşı karşıya kalıyor. Bolivya’da, 4 bin metre yükseklikte yer alan El Alto şehri, bu tür sorunlara çoktan alışık.
© AP Photo / Rodrigo AbdIquitos (Peru). Dünyanın erişimi en zor şehirlerden. Buraya ancak Atlas okyanusu üzerinden su yoluyla ya da uçakla ulaşılabiliyor.
6/7
© AP Photo / Rodrigo Abd
Iquitos (Peru). Dünyanın erişimi en zor şehirlerden. Buraya ancak Atlas okyanusu üzerinden su yoluyla ya da uçakla ulaşılabiliyor.
© AFP 2023 / Luis RobayoLloro (Kolombiya). Yılda 13 bin 300 milimetre ile dünya yağmur rekoru elinde bulunduruyor.
7/7
© AFP 2023 / Luis Robayo
Lloro (Kolombiya). Yılda 13 bin 300 milimetre ile dünya yağmur rekoru elinde bulunduruyor.