İzvestiya gazetesine konuşan Ali, "DSG, krizin tüm taraflarını tatmin eden bir siyasi çözüm bulunduğunda Suriye ordusuna dahil olmaya hazır. Bu, mantıklı bir gelişme olur. Biz, Suriye'den kopma veya ayrılma konusunu hiçbir zaman gündemimize almadık. Aksine Kürtler, Suriye'deki haklarının pekiştirilmesi için çalışıyor" dedi.
Baas Partisi vekili Alan Bakr da, DSG'nin Suriye ordusuna katılmasının bu grubun Şam yönetimiyle aynı hedeflere sahip olduğunu gösterdiğini kaydetti.
Bakr sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, halkları, dinleri ve mezhepleri birbirinden ayırmıyoruz. Tüm bunlar Suriye toplumunun parçası. Eğer bir vatandaş, anayasaya saygı duyuyor, egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü destekliyorsa, burada bir sorun olamaz. Sorunlar, bazı grupların ülke içinde dış güçlerin planlarını uygulamaya başladığında çıkıyor."
Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.