Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin yüzde 51'le kabul edildiği 16 Nisan 2017'deki anayasa değişikliği referandumuna atıf yapan CHP'li vekil şunları yazdı: "Ey Erdoğan; Senin Atatürk sevginin, ilk kez Atatürk'e Atatürk demenin sebebi 16 Nisan'dır! NAFİLE ÇABANI BU MİLLET GÖRÜYOR! Rejimi değiştirmeye kalktığınız 16 Nisan'da YSK marifetiyle saydık sandığınız oylar sayılmadı, tartıldı! İşte bu yüzden; Yapılacak ilk seçim dikta heveslileri ile Cumhuriyet sevdalıları arasındaki bir referandum olacaktır. KORKUYORSUNUZ! DİZLERİNİZ TİTRİYOR!"
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk sevgisi azlığının suçlusunu da buldu: CHP!!
— Özgür Özel (@eczozgurozel) 10 Kasım 2017
Ey Erdoğan;
Senin Atatürk sevginin, ilk kez Atatürk'e Atatürk demenin sebebi 16 Nisan'dır!
NAFİLE ÇABANI BU MİLLET GÖRÜYOR! pic.twitter.com/iVDiyf3yKe
Rejimi değiştirmeye kalktığınız 16 Nisan'da YSK marifetiyle saydık sandığınız oylar sayılmadı, tartıldı!
— Özgür Özel (@eczozgurozel) 10 Kasım 2017
İşte bu yüzden;
Yapılacak ilk seçim dikta heveslileri ile Cumhuriyet sevdalıları arasındaki bir referandum olacaktır.
KORKUYORSUNUZ!
DİZLERİNİZ TİTRİYOR! pic.twitter.com/345IvVjvd5
YARKADAŞ: ATATÜRK, PARADAN RESMİNİN KALDIRILMASINI BİZZAT İSTEDİ
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, CHP'nin Atatürk'le çok daha önceden zayıflamaya başlayan ilişkisinin 10 Kasım 1938'de tamamen kesildiğini öne süren Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı, Atatürk'ün ölümünden sonra resmi paralardan resminin kaldırıldığını hatırlatarak, "Atatürk'ün irtihalinden sonra o resim paranın üzerinden kaldırılmış ve onun yerine İnönü'nün resmi konulmuştur. Bunu yapan kim?" demişti.
Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda Erdoğan'ın 'yakın tarihi bilmediğini' savunan Yarkadaş şunları yazdı: "Paraların üstüne İnönü'nün resminin basılması talimatını bizzat Atatürk vermiştir. 1926'da anayasaya konulan maddeye baksın Erdoğan… Mustafa Kemal, "Paranın üzerinde dönemin cumhuru reisinin resmî olur" maddesini anayasaya koydurdu. Atatürk ölünce İnönü Köşk'e çıktı. Böylece Atatürk'ün anayasaya koydurduğu madde uyarınca, paraların üzerine İnönü'nün resmî basılmaya başlandı. Erdoğan yakın tarihi öğrenmeden konuşursa; öğrenmeye çalıştığı Atatürkçülüğü eline yüzüne bulaştırır. Atatürk, paranın üstünden kendi resminin kaldırılmasını bizzat istemiş ve "Devlet yolunda devam ediyor" mesajını verdirtmiştir. Atatürk, AKP'li Erdoğan gibi "Ben gidersem devlet yıkılır" dememiş, cumhuriyetin ilelebet var olacağı mesajını verdirtmiştir. Buralarda yenisiniz, merak etmeyin öğreneceksiniz… Öğrenmek istemeseniz bile; hayat öğretecek… Tıpkı bugünkü gibi…"
1- AKP Genel Başkanı Erdoğan'a 'Atatürkçülüğe Giriş' dersi verilmesi gerekiyor. Konuşuyor ama bilmiyor; yakın tarihten bi haber… Neden mi?
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017
2- Paraların üstüne İnönü'nün resminin basılması talimatını bizzat Atatürk vermiştir. 1926'da anayasaya konulan maddeye baksın Erdoğan…
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017
3- Mustafa Kemal, "Paranın üzerinde dönemin cumhuru reisinin resmî olur" maddesini anayasaya koydurdu. Atatürk ölünce İnönü Köşk'e çıktı.
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017
4- Böylece Atatürk'ün anayasaya koydurduğu madde uyarınca, paraların üzerine İnönü'nün resmî basılmaya başlandı. Tabii bir de Londra'da
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017
5- basılan paraların yolda yağmalanması yüzünden tedavülden kaldırılmak zorunda kalan paralar var. Erdoğan bu anlattığımı öğrensin; bir ara
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017
6- o tarihi olayı da anlatırım. Erdoğan yakın tarihi öğrenmeden konuşursa; öğrenmeye çalıştığı Atatürkçülüğü eline yüzüne bulaştırır.
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017
7- Atatürk, paranın üstünden kendi resminin kaldırılmasını bizzat istemiş ve "Devlet yolunda devam ediyor" mesajını verdirtmiştir.
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017
8- Atatürk, AKP'li Erdoğan gibi "Ben gidersem devlet yıkılır" dememiş, cumhuriyetin ilelebet var olacağı mesajını verdirtmiştir.
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) 10 Kasım 2017