Lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanı, adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansı da dikkate alınarak hesaplanacak.
Değişiklik yapılan hesaplamaya göre, adayın ilk oturumdaki Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının yüzde 40’ı ve ikinci oturumdaki puanının yüzde 60’ının toplamının 180 ve üzeri olması gerekecek.
Öğrencilere 80 Türkçe ve matematik sorusu yanıtlayacakları TYT için 90 dakika süre tanınacak. 160 sorunun yer aldığı ikinci sınav için ise 180 dakika verilecek.
Eşit ağırlık alanındaki öğrenciler, tarih sorusu da yanıtlayacak. Eşit ağırlık alanından sınava girenler için yapılacak testin ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1’ olan başlığı, ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ olarak değiştirildi. Bu teste tarih soruları da eklendi.
YKS’nin ikinci oturumdaki soru dağılımı şu şekilde: Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde 24 Türk dili ve edebiyatı, 10 tarih, 6 coğrafya, Sosyal Bilimler-2 testinde felsefe grubunda (mantık, psikoloji, sosyoloji) 12, din kültürü ve ahlak bilgisinde altı, coğrafya-2’de 11, tarih-2’de 11, Fen Bilimleri testinde 14 fizik, 13 kimya, 13 biyoloji.