AA'nın haberine göre, Çakıroğlu'nun avkuatı Şemsi Dak tarafından davanın görüldüğü Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan itiraz dilekçesinde, Çakıroğlu'nun belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darp ettiği gerekçesiyle 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Dilekçede, Çakıroğlu'nun adil yargılanma hakkının ihlal edildiği ve savunma hakkının kısıtlandığı belirtilerek, bu kapsamda istinaf kanun yoluna başvurulduğu belirtildi.
Olayın, Çakıroğlu'nun psikiyatrik tedavi gereken bipolar bozukluk-manik depresif hastalığından kaynaklandığı savunulan dilekçede, "Müvekkilime Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından bipolar teşhisi konulmuştur. Mağdur Ayşegül Terzi'nin mağduriyeti giderilirken akıl hastası olan ve hukuken korunmaya layık olan müvekkilimin hakkına girilmiştir. Bu sebeple yerel mahkemece kararın bozulması gerekmektedir" denildi.
'ŞORTLU KADINA TEKME' ŞEKLİNDE TOPLUMA SERVİS EDİLMESİNİN ADLİ MAKAMLARI VAHİM HATALARA DÜŞÜRDÜĞÜ SAVUNULDU
Dilekçede, meselenin hukuksal ve bilimsel yönlerinin gözardı edilerek 'şortlu kadına tekme' şeklinde topluma servis edilmesinin adli makamları vahim hatalara düşürdüğü savunularak, mevcut hukuk kuralları gereği akıl hastalarının tutuklanamayacağı ve herhangi bir suçtan mahkum edilemeyeceği aktarıldı.
Dilekçede, sanık hakkında ceza ehliyetinin bulunup bulunmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan rapor alınması, ortaya çıkacak sonuca göre de yerel mahkemenin kararının kaldırılarak, yeniden karar verilmesi talep edildi.