Gazete, daha sonra internet sitesindeki haberin başlığını, “Obama, Zuckerberg’i Facebook’taki yalan haberlerle ilgili uyarmaya çalıştı” (Obama tried to give Zuckerberg a wake-up call over fake news on Facebook) olarak değiştirildi. Baskıda ise başlık aynı kaldı.
Haber, gazete baskıya girdikten sonra Facebook’un iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Elliot Schrage’dan gelen yorum üzerine değiştirildi. Schrage, Obama’nın sosyal medyadaki yalan haberlerle ilgili Zuckerberg ile yaptığı sohbetin ‘olası yabancı müdahaleyle ilgili hiçbir bilgi içermediğini’ söyledi.
'TRUMP'IN YALAN HABER OLARAK NİTELENDİRECEĞİ BİR ŞEYE DÖNÜŞTÜ'
WP, ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasından bu yana, ekibinin Rusya’yla bağlantılı olduğunu ve ABD’nin Rus hackerlerin saldırısına uğradığını yazıyor. Ama bu iddialar, hiçbir delil ve kanıtla desteklenmiyor ve genelde ‘anonim kaynaklara’ dayandırılıyor.
Öte yandan Trump, ‘yalan haber' yaptıklarını savunduğu medyayı çok sık hedef alıyor.
Trump, çoğunlukla Twitter hesabından ‘fake news' (yalan haber) hashtag'iyle hedef aldığı medyanın, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına dair yaptığı haberlerin de sahte olduğunu dile getiriyor.