2018 bütçesinin kolay bir bütçe olmadığını söyleyen Ağbal, "Bütçe disiplinine kararlılıkla devam ettiğimizi özellikle belirtmek isterim. Yıl sonu bütçe açığını yüzde 2 seviyesinde tutuyor olmamız son derece önemli. Bu yıl bütçe açığının 61 milyar TL'nin daha da altında kalabileceğini düşünüyorum. Kredi garanti fonu (KGF) uygulamalarının bütçeye yansımaları devam edecek" diye konuştu.
Ağbal, bu sene ekonomiyi büyüme ivmesine sokmak için alınan tedbirlerin maliyetinin 11 milyar TL olduğunu bildirerek, "Artan kamu harcamaları üzerinde tasarruf yapmak istiyoruz. Bugün çok kapsamlı bir torba yasayı Meclis'e göndereceğiz. Vergi gelirlerini artıracak kalıcı düzenlemeleri bu torba yasa ile Meclis'e gönderiyoruz" dedi.
'MEYVELİ GAZOZ VERGİSİ' DEĞİŞİYOR
Özelleştirme gelir hedefinin gelecek yıl ve 2019'da 10'ar milyar TL olduğunu belirten Ağbal, "Öncelikle Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan öncelikli olanlarla özelleştirmeyi hızlandırmak istiyoruz" bilgilendirmesini yaptı.
ÖZELLEŞTİRME HEDEFİ: 10 MİLYAR LİRA
Ağbal, "Gelecek sene özelleştirme geliri hedefimiz 10 milyar lira. 2019 ve 2020 yıllarında yine 10'ar milyar liralık özelleştirme geliri hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.