Lavrentyev, İdlib'de toplam 1.500 gözlemcinin görev yapacağını da belirtti.
Her ülkenin 500'er gözlemci göndereceğini kaydeden Lavrentyev, "Gözlemcilerin görev yapacağı alanlar, anlaşmanın uygulanma sürecinde Rusya, Türkiye ve İran'ın mutabakatı sonucunda belirlenecek" ifadelerini kullandı.
'RUS, TÜRK VE İRANLI ASKERİ POLİSLER GÖREV YAPACAK'
İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde görev yapacak birimlerden de bahseden Lavrentyev, burada Rusya, Türkiye ve İran'dan askeri polislerin görev yapacağının altını çizdi.
Lavrentyev, Rusya'nın güneydeki gerilimi azaltma bölgesinin kontrolü için Golan Tepeleri'nde BM misyonunun yeniden görev yapması yönünde öneride bulunduğunu da söyledi.
Rus diplomat, "Mevcut durumdan çıkış yolu arıyoruz ve farklı alternatifler sunuyoruz. Golan Tepeleri'ndeki sınır bölgesinde BM misyonunun işleyişinin yeniden tesis edilmesini çıkış yollarından biri olarak görüyoruz" dedi.
Başarı sağlanması ve çatışma hattının tamamında BM misyonunun görevine yeniden başlamasının temin edilmesi halinde, Suriye krizinden önce ülkenin en sakin noktalarından biri olan bölgede 2011 yılının başındaki duruma geri dönülebileceğini düşündüğünü kaydetti.
Lavrentyev, Suriye-İsrail sınırında çok sayıda silahlı muhalif bulunduğuna dikkat çekerek iki ülke arasındaki sınır hattındaki sorunların devam ettiğini sözlerine ekledi.
'TÜRKİYE VE İRAN ADINA HAREKET ETTİK'
Lavrentyev, Suriye'deki güney gerilimi azaltma bölgesi için ABD ve Ürdün'le memorandum imzalayan Rusya'nın Türkiye ve İran adına da hareket ettiğini belirtti.
Lavrentyev, "Rusya, ABD ve Ürdün'le güney gerilimi azaltma bölgesiyle ilgili memorandumu, memorandumu imzalayan taraf olmak için değil, gerilimi azaltma bölgesi kurma amacına ulaşmak için imzaladı. Rusya, bu memorandumda diğer garantör ülkeler Türkiye ve İran adına da hareket etti. Bu iki ülkeye yapılan çalışmalar hakkında düzenli olarak bilgi vereceğiz" diye konuştu.