ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazılı açıklamasında, kurumların 30 gün içinde kullandıkları Kaspersky programları ile ilgili rapor sunmaları, 2 ay sonra başka bir ürüne geçiş planlarını sunmalarını, 3 ay içinde de şirketin ürünlerini kullanmama planlarını uygulamaya başlamaları gerektiği belirtildi.
‘ABD'NİN SUÇLAMALARI KANITLARA DAYANMIYOR'
Öte yandan Kaspersky Lab, ABD yönetiminin kendisine yönelttiği suçlamaların sahte ve yanlış bilgilere dayandırıldığını, şirketin herhangi bir hükümetle siyasi bağlantılarının veya yakın ilişkilerinin bulunmadığını duyurdu.
BREAKING: DHS issues directive ordering departments & agencies to remove #Kaspersky products https://t.co/tPeFSlfkPT pic.twitter.com/pFz37bnxqx
— RT America (@RT_America) 13 September 2017
Kaspersky Lab basın servisinin Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Şirketimizin, Rus hükümeti de dâhil olmak üzere herhangi bir hükümetle siyasi bağlantıları veya yakın ilişkileri bulunmuyor. Yöneltilen suçlamalarda ayrıca Kaspersky Lab şirketinin 20 yıldır enformasyon güvenlik endüstrisinde çalıştığı ve tüm bu süre boyunca iş yapmanın ve yazılım geliştirmenin en yüksek standartlarına bağlı kaldığı, es geçiliyor" ifadelerine yer verildi.
‘ABD İÇ GÜVENLİK BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Açıklamada ayrıca Kaspersky Lab şirketinin, ileride yapılacak soruşturmanın yöneltilen suçlamaların yersiz olduğunu açığa çıkaracağından emin olduğu için ABD İç Güvenlik Bakanlığı ile çalışmaya devam edeceği vurgulandı.