ABD tarihinde yönetmeni ve başrol oyuncusu kadın olan filmler içinde en çok izlenen film olma rekorunu kıran Wonder Woman'ın başarısı, özellikle kimi feminist çevrelerce tarafından coşkuyla karşılanmış olsa da, filmi eleştirenler yok değil.
Avatar filminin yönetmeni James Cameron, Guardian'a verdiği bir röportajda filmin Gal Gadot tarafından canlandırılan baş karakteri Wonder Woman'ı 'nesneleştirilmiş bir ikon' olarak nitelendirdi.
Kendi kendinin sırtını sıvazlamayı seven Hollywood'un Wonder Woman'ı saptırdığını savunan Cameron şöyle konuştu: "O (Wonder Woman) bildiğimiz, alıştığımız eril Hollywood'dan çıkmış, nesneleştirilmiş bir ikona. Film kötüydü demiyorum, ama bana sorarsanız geriye atılmış bir adımdır."
Cameron argümanını anlaşılır kılmak adına, yönetmenliğini yapmış olduğu Terminatör filminin kadın karakteri Sarah Connor'ı örnek gösterdi: "Sarah Connor bir güzellik ikonu değildi. Güçlüydü, sorunluydu, berbat bir anneydi ama cesaretiyle seyircinin saygısını kazandı."
Wonder Woman'ın yönetmeni Patty Jenkins'in Cameron'a cevabı ise gecikmedi.
Jenkins, kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Cameron'un çıkarımının yönetmenin cinsiyetiyle ilişkili olabileceği yorumunda bulundu: "James Cameron'un Wonder Woman'ın, dünyanın her yerindeki kadınlar için ne anlama geldiğini kavramakta zorlanması, kendisinin, her ne kadar muhteşem bir sinemacı olsa da, kadın olmadığı göz önüne alınırsa, o kadar da şaşırtıcı değil."
Jenkins'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Kadınların güçlü olabilmek için ille de katı ya da sorunlu olması gerektiği algısı hala varsa ve bizler dar bir açıdan bakmaya mahkum ya da ya da sırf güzel ve sevgi dolu olduğu için bir kadın ikonunu kutlamaktan acizsek, zaten pek de mesafe kat etmiş sayılmayız. Ben inanıyorum ki, bir kadın, tıpkı erkek karakterler gibi, HER ŞEY olabilir ve olmalıdır. 'Güçlü kadın'ın doğrusu yanlışı olamaz."
— Patty Jenkins (@PattyJenks) August 25, 2017