Mesajında Yahudi kökenli olmasına değinen Zuckerberg, dünyadaki nefretin kaynağını anlayamadığını söyledi: "Pek çok kişinin kendisine bu nefretin kaynağını sorduğunu biliyorum. Bir Yahudi olarak ben de hayatımın büyük bir kısmında bunu sorguladım. (…) Hala neo-Nazilerin ve beyazların üstünlüğünü savunanların yanlış yolda olduğunu, gün gibi ortadayken savunmak zorunda kalmak utanç verici."
Zuckerberg'in iletisinde yer alan şu satırlar dikkat çekti: "Nefret duygusuyla doğmadık. Aşırılıkçı fikirlerle doğmadık (…) Belki tüm sorunları çözmeye kadir olmayabiliriz ama hepimiz elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. Bence, nefret etmenin öğretilmesiyle ilgili her şeyi kültürümüzden çıkarmak için bir şeyler yapabiliriz."
Charlottesville'deki şiddet olaylarına da değinen ve Facebook'un 'herkesin kendini güvende hissedeceği bir yer' olması gerektiğini söyleyen Zuckerberg, tartışmanın kültürün önemli bir parçası olduğunu, ancak sınırları olduğunu belirtti: "Bir kişinin diğerini olduğu şeyden ya da inandıklarından ötürü susturmaya çalışması ya da saldırması kabul edilemez."
ABD'nin Virginia eyaletindeki Charlottesville şehrinde, İç Savaş döneminde yaşayan bir askerin (Konfederasyon generali Robert E. Lee) heykelinin sökülmesinin ardından, beyaz üstünlükçüler Ku Klux Klanları hatırlatan kıyafetler içinde, elinde meşalelerle yürümüştü. Bunun ardından ABD'nin dört bir yanından ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlenmişti. Bu gösterilerden birinde daha sonra neo-nazi olduğu anlaşılan bir kişi kamyonla protestocuların arasına dalmış ve genç bir kadının ölümüne neden olmuştu. Olayların büyümesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump her iki tarafı da suçlamıştı.
Facebook, olayların ardından Charlottesville'deki ırkçı gösteride yer almış Christopher Cantwel adlı bir kişinin hesabını kapatmış, beyaz üstünlükçü fikirleri savunan 8 sayfayı da kaldırmıştı. Şirketin sözücsü, Facebook'un yeni politikasına göre beyaz üstünlükçülük ve neo-Nazilikle ilgili, nefret söylemini yayan hesapların kapatılacağını söylemişti.