Geçen yıl Tel Aviv'de bir Filistinli tarafından bıçaklanarak öldürülen 29 yaşındaki ABD'li öğrenci Taylor Force'un adının verildiği yasa tasarısında, diğer bağışçı ülkelere de Filistin'e yapılan yardımları kesme çağrısında bulunuluyor.
Filistin yönetiminin yaptığı yardımlar aylık 3500 dolar gibi bir rakamı bulabiliyor. ABD'li Force'u öldüren saldırgan İsrail polisince öldürülmüştü. Ancak yasa gereği saldırganın ailesi aylık ücret almıştı.
Komitenin 16 Cumhuriyetçi ve Demokrat üyesi ayrıca ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley'e bir mektup yazarak, diğer ülkelerin de benzer adımı atmaları için Haley'nin uluslararası arenada öncülük etmesini talep etti.
YASALAŞMASI İÇİN KONGRE'DEN GEÇMESİ GEREKİYOR
Güney Carolina eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham ile Tennessee eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü Bob Corker tarafından hazırlanan tasarısının yasalaşması için Senato ve Temsilciler Meclisi Genel Kurullarından geçmesi gerekiyor.
Corker yaptığı açıklamada "Tasarı geçerse olacak olan, diğer insanların da benzer bir kaderi yaşamasını, yani masum bir kişinin, kendi hükümeti tarafından cinayete teşvik edilen bir kişi tarafından öldürülmesini engellemek" dedi.
'BU PROGRAM İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ RADİKAL GRUPLARDAN KORUYOR'
Söz konusu yardım sisteminin 52 yıldır devam ettiğini hatırlatan Zomlot, "Bu program, İsrail'in haksız yere öldürdüğü veya tutukladığı ev geçindiren bireylerin ailelerine destek vermek için var. Bu program insanımıza sağlamamız gereken sosyal ve güvenlik ihtiyaçlarına hizmet ediyor, çocuklara daha iyi bir gelecek garanti ediyor ve ihtiyaç sahiplerini etrafımızdaki radikal gruplardan koruyor" dedi.
ABD yönetiminin 2018 mali yılı bütçesinde Batı Şeria ve Gazze'de ekonomik kalkınma ve güvenlik için 260 milyon dolar mali yardım ayrılmıştı.