Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "Karşılık hakkını kendinde saklı tutan İran, gerekli kararları alacaktır" dendi.
Açıklamada, "Kuveyt yönetiminin bölgedeki maceracı tarafların kışkırtma ve baskılarına direnmek yerine İran'a yersiz suçlamalar yönetmesi üzüntü vericidir" ifadelerine yer verildi.
Bakanlık Sözcüsü Behram Kasımi, Kuveyt'in Tahran'daki maslahatgüzarı Fellah el Hucref'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını belirterek, İran'ın konuya ilişkin itiraz ve bahse konu El Abdali örgütüyle her hangi bir bağlantısı olmadığının Kuveytli temsilciye aktarıldığını belirtti.
Tahran'ın yasadışı El Abdali örgütüyle bağlantısını gerekçe gösteren Kuveyt, İran'ın bu ülkedeki kültürel ve askeri ataşeliklerini kapatıp İranlı diplomat sayısının azaltılmasına yönelik karar vermişti.
İran Büyükelçiliği'ndeki diplomat sayısının 19'dan 4'e düşürme kararı alan Kuveyt yönetiminin Büyükelçi Alirıza İnayeti ve diğer diplomatların ülkeyi terk etmesi için bazı kaynaklara göre 45, bazılarına göreyse 48 gün süre tanıdığı kaydedildi.
Büyükelçi'nin ihracıyla, ilişkilerin maslahatgüzar seviyesinde sürdürüleceği belirtildi.
'EL ABDALİ' HÜCRESİ DAVASI
Hücre mensuplarının İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullah'ı için çalışmakla suçlanmıştı.
Toplam 21 kişinin yargılandığı davadaki tek İran vatandaşına geçen sene gıyabında idam cezası verilmiş ancak daha sonra temyizde yargılananlar beraat etmişti.
Ancak Yüksek Mahkeme 18 Haziran'da beraat kararını bozmuş ve yargılananlara 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası vermişti.
Yargılanan 14 kişinin deniz yoluyla İran'a kaçtığı da öne sürüldü.