Bu konularda anlaşmanın sağlanması durumunda gerilimi azaltma bölgelerine kontrol güçlerinin yerleştirilmesi yönündeki somut eylemlerin 2-3 hafta içinde başlayabileceğini dile getiren Lavrentyev, "Rus gözlemcilerin, Rusya Savunma Bakanlığı temsilcilerinin gerilimi azaltma bölgelerinde varlığını konuşmak henüz zor ama genel olarak tampon bölgelere Rus askeri polisin yerleştirilmesi öngörülüyor. Yine de bu konularda henüz hiçbir anlaşma sağlanmadı. Bu, kontrol güçlerinin statüsüyle ilgili" ifadelerini kullandı.
Astana'da ayrıca esir değişimi ve tarihi miras anıtlarının mayınlardan temizlenmesi gibi konular üzerinde çalışmaların sürdüğünü anlatan Lavrentyev, "Bunlar ikincil öneme sahip konular olsa da çatışan taraflar arasında güveni artıracak tedbirlerdir" yorumunda bulundu.
Katar ve diğer Körfez monarşileri arasındaki krizin Astana sürecini etkileyip etkilemediği yönünde soruyu da yanıtlayan Lavrentyev, "Kesinlikle hiçbir şekilde etkilemedi, çünkü Körfez ülkeleri ne Astana ne de diğer müzakere platformlarında temsil edilmiyor" diye konuştu.