Mahkeme, Danıştay saldırısının dosyasının da ana dosyadan ayrılmasına karar verdi.
Heyet ayrıca, aralarında Danıştay saldırısını gerçekleştiren hükümlü Alparslan Arslan ile silah temin eden 4 kişi hakkındaki dosyanın da ayrılmasına hükmederek, duruşmayı 7 Eylül'e erteledi.
SAVCININ DOSYALARIN AYRILMASI TALEBİNE AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Mütalaası sorulan duruşma savcısı Sait Kunt, 19 sanığın yüce divanda yargılanması gerektiğinden sanıklar hakkındaki yargılamanın durdurularak dosyanın ayrılmasına karar verilmesini talep etmişti.
Hükümete karşı suçlar, terör örgütü yöneticiliği, üyeliği, örgüte yardım etme suçlarından yargılanan 118 kişi ve Yargıtay'ın beraatleri yönünde hüküm kurduğu 21 kişi olmak üzere 139 sanığın beraatine karar verilmesini isteyen savcı Kunt, süreçte hayatını kaybeden 11 sanıkla ilgili de davanın düşmesini talep etmişti.
Danıştay saldırı davası ile Ergenekon dava dosyası sanıkları arasında bağlantı bulunamadığını belirten savcı Kunt, Danıştay saldırısı dosyasının yetkisizlik kararı verilerek ayrılması ve saldırıyı gerçekleştiren hükümlü Alparslan Arslan ile silah temin eden 4 kişiyle ilgili yargılamanın devamına karar verilmesi talebinde bulunmuştu.
Başbuğ ve adı geçen eski komutanların avukatları savcının bu yöndeki talebine tepki göstermiş, dosyanın ayrılarak yüce divana sunulmasının davayı uzatacağını ve yarar sağlamayacağını belirterek, derhal beraat kararı verilmesini istemişti. Avukatlar ayrıca bu durumu FETÖ'nün aleyhe kullanabileceğini de ifade etmişti.
Sanık Veli Küçük'ün kızı da olan avukatı Zeynep Küçük söz alarak, "Haklarında talep bulunmayan sanıklar hakkında hiçbir talep olmaması boşluğa yol açtı. Savcılık makamı daha sonra, 'biz o sanıkların beraatlerine ilişkin talepte bulunacağız' diyor. Böyle bir şey olamaz, diğer sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmesi gerekir" ifadelerini kullanmıştı.