00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
YOL ARKADAŞI
MHP neden mıntıka temizliği yapıyor
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
ÖZEL HABER
İBB’nin Sayıştay raporundan çıktı: 642 araç nerede?
19:10
3 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Dünya haritası - Sputnik Türkiye
DÜNYA
Rusya, ABD, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından son dakika haberleri, analizler ve özel dosyalar.

Belçika'dan AB'ye tepki: Patates kızartmamıza dokunmayın

© AFP 2023 / Eric LalmandPatates kızartması - Belçika
Patates kızartması - Belçika - Sputnik Türkiye
Abone ol
Belçika'nın ulusal yemeklerinden patates kızartmasının Avrupa Komisyonu tarafından yasaklanma girişimi öfkeye sebep oldu.

Guardian'ın haberine göre çikolata, bira ve ulusal futbol takımıyla birlikte Belçika kültüründe önemli bir yer kaplayan patates kızartmasının yasaklanması girişimi, yetkililer tarafından ‘Belçika halkına karşı suç' olarak yorumlandı.

AB yetkilileri ise amacın patates kızartmasının yasaklanması olmadığını dile getirdi.

​Komisyonun önerisine göre kızartılmadan önce patateslerin biraz haşlanarak, akrilamid maddesinin oluşumunun önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Tehlikeli bir bileşim olan akrilamidin, 120 derecenin üstünde kızartılan yiyeceklerde ortaya çıkabildiği ve bunun önüne geçilmek istendiği kaydedildi.

TURİZM BAKANI: ÇOK YAZIK OLUR

Patates kızartmasını icat ettiğini savunan Belçika ise böyle bir hareketin, kızartmanın tadını mahvedeceğini ve ülkenin zengin gastronomik geleneğini yok edeceğini söylüyor.

Belçika Turizm Bakanı Ben Weyts, ülkenin kültürel bütünlüğü adına komisyonun kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

Weyts, "Kızartmalarımız, tatlarını ustalarına borçlu. Onlar patatesleri çiğ olarak kızartıp ardından ikinci kez kızartıyorlar. Ülkemiz dışında farklı kültür olmasını anlıyorum. Fakat bizim kendi kültürel geleneğimiz var. Eğer Avrupa Birliği bunu yasaklarsa, çok yazık olur" dedi.

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала