Ekibin saldırının yapıldığı kaynakları belirlediği aktarılan açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmedi.
SORUŞTURMANIN ARDINDAN TÜM SONUÇLAR AÇIKLANACAK
Soruşturma kapsamında, geçen nisan ayında bir ihlal dosyasını tespit edildiği, bunun söz konusu asılsız haberleri yayınlamada kullanıldığı ifade edildi.
İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmanın tamamlanmasının ardından tüm sonuçları ortaya koyacağı duyuruldu.
QNA, 23 Mayıs gecesi Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'ye atfedilen ‘ABD'ye karşı ve İran'ı destekleyici' açıklamalar yayınlamıştı. Açıklamalar kısa süre içinde medyada geniş şekilde yer almıştı.
Bundan birkaç saat sonra açıklama yapan Katar hükümeti İletişim Dairesi Direktörü Şeyh Seyf bin Ahmed Al Sani, QNA sitesinin siber saldırıya uğradığını duyurmuştu. Katar Dışişleri Bakanlığı da açıklamasında, QNA'nın siber saldırıya uğradığını ve yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, medya organlarından bu açıklamaları dikkate almamalarını talep etmişti.
Öte yandan CNN, iseABD'li istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, 'Rus hackerların mayıs ayı sonunda Katar'ın resmi haber ajansı QNA'ya sızdığını ve Emir Şeyh Tamim Bin Hamid es-Sani'nin sahte bir konuşmasını yayınladıklarını' iddia etmişti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise konu hakkında yaptığı açıklamada, "CNN, bir basın aracı olmaktan ziyade bir dezenformasyon aracı. CNN'in kendi itibarını bu kadar gayretli bir biçimde bozması üzüntü verici" demişti.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, "Bu, yayınlanan yeni bir yalan haber. CNN, sürekli olarak istihbarat servislerinden ismini vermedikleri kaynaklara dayandırdıkları, gerçekle ilgisi olmayan haberler yayınlıyor" ifadelerini kullanmıştı.