Komitenin toplantısında Sırbistan konusuna sadece 10 dakika ayrıldığını belirten Dzhukanovich, Sputnik’e açıklamasında, “Ama sanırım, komite başkanı ve çalışanları Sırp heyetinin eleştirilerini ciddiye aldı. Diğer yandan Benyon raporunun Tiflis’te sunulan taslağının, NATO Parlamenterler Meclisi’nin Bükreş’teki sonbahar oturumunda kabul edilip edilmeyeceği henüz belli değil” ifadelerini kullandı.
'BİZİ DİNLEMEYE HAZIRLAR'
Büyük bir NATO heyetinin 12 Temmuz’da Belgrad’a gelmeyi planladığının, Sırbistan’ın ittifak için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyleyen Dzhukanovich, “Sırbistan’ın başkentinde 3 gün geçirecekler. En üst seviyede görüşmeler yapılacak. Bölgedeki rolümüzün farkında olanlar, bizi dinlemeye hazır” dedi.
Tiflis toplantısından genel izlenimlerini aktaran Sırp siyasetçi, NATO Parlamenterler Meclisi’nin oturumuna halen Rusya karşıtı histerinin hakim olduğunu, bunun başını Baltık ülkeleri, Gürcistan ve Ukrayna’nın çektiğini dile getirdi.
'RUSYA'YA YAPTIRIM TALEP EDEN UKRAYNA, DESTEK BULAMADI'
NATO üyelerinin gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 2’sini askeri harcamalara ayırmasını öngören açıklamanın İspanya, Portekiz ve Fransa parlamenterlerinin direnişine yol açtığını aktaran Dzhukanovich, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Onlar zaten dünyaya büyük fayda sağladığını, bu nedenle yeni onlara yeni bir şeylerin dayatılmasının anlamsız olduğunu savundu. Bu arada bu konuda uzlaşmaya varılamadı. NATO’nun askeri ihtiyaçlara katkının, gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 6’sı düzeyinde olması gerektiğinde ısrar eden Gürcistan’ın yaltaklanması da herkes için sürpriz oldu”.