Evrensel gazetesinden Hasret Gültekin Kozan'ın haberine göre, olay dün yaşandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) 8. dönem seçmeli dersi olan, Uygulamalı Toplu Pazarlık dersinin ardından fakülte önünde hatıra fotoğrafı çeken öğrenciler, güvenlik görevlilerinin koşarak yanlarına gelmelerine anlam veremedi.
TELAŞ YAPTILAR
Bölüm koridorunda yapılan grev uygulamasının ardından fakülte önünde hatıra fotoğrafı çekilen öğrenciler, güvenlik kamerasında özel güvenliğin dikkatini çekti. Koşarak öğrencilerin yanına gelen güvenlik görevlileri, 'Burada ne oluyor?' diye sordu.
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) 16 Mayıs 2017
Ders kapsamında hazırlanan grev önlükleri ve grev pankartıyla bölümde grevlerini ilan ettikten sonra fakülte önüne çıkan öğrencilerden Uygulamalı Toplu Pazarlık dersi sonrası hatıra fotoğrafı çektirdikleri cevabını alan güvenlik görevlileri, telaşlanmalarıyla kaldı.
'MEMLEKETİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU GÖSTERİYOR'
Evrensel'in telefonla ulaştığı dersin hocası Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu ise öğrencilerinin şaşırdığını belirterek, "Ben hatıra fotoğrafı çekildikten sonra odama geçtim, olay benden sonra olmuş, sonra derste öğrencilerim söyledi. Gerçekten garip durum, bir şey de diyemiyorum. Memleketin içinde bulunduğu durumu bize gösteriyor" dedi.
UYGULAMALI TOPLU PAZARLIK DERSİ NASIL OLUYOR?
KOÜ Çalışma Ekonomisi bölümünde Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu'nun verdiği 8. dönem seçmeli dersinde öğrenciler gruplara ayrılıyor. Bir grup işçi sendikası, diğer grup ise iş veren yönetimi oluyor. Bu iki grup toplu sözleşme sürecine giriyor. Anlaşma sağlanamayınca iş arabulucuya gidiyor. Arabulucudan da sonuç çıkmayınca işçi sendikası olan öğrenci grubu grev kararı alıyor ve bunu gerekli materyalleri de sağlayarak uyguluyor.
Öğrenciler Çalışma Ekonomisi bölümünde sendikacılık, toplu iş hukuku, toplu pazarlık ve toplu sözleşmenin pratiğini böylelikle öğrenmiş oluyor.