'TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI GRUPLARA SİLAH VERİLMESİNİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'
"PYD'yi Rakka'ya sürerseniz ortaya çıkacak insani sorunları nasıl çözeceksiniz? Eğer Amerika Birleşik Devletleri ve diğer müttefiklerimiz bu bölgede bir barış arayışı içindelerse, sağdan say 3-5 bin kişi, soldan say 3-5 bin kişilik bir terör örgütüyle iş birliği yapmak değil, bölgenin tek ekonomik ve siyasi istikrar sahibi ülkesi olan Türkiye ile iş birliği yapmanın kendi milli menfaatleri bakımından da en akılcı olduğunu ifade ediyoruz. Bizim müttefikimiz, 1952'den beri NATO çerçevesinde iş birliği içerisinde olduğumuz, lafı geldiği zaman 'Türkiye NATO'nun güney sınırındaki ülkedir, müttefikimizdir' diyenlerin Türkiye'nin düşmanı olan silahlı gruplara silah vermesini asla kabul etmemiz mümkün değildir. Cumhurbaşkanımız tüm bunlar konusunda Trump'a uyarıda bulunacak… ABD'nin bu kararını gözden geçireceğini umut ediyorum."
'RUSYA, İRAN VE TÜRKİYE BİRLİKTE ÇALIŞMALILAR'
Kurtulmuş Rusya'nın Suriye'deki politikasıyla ilgili de, "Suriye barışının ilan edilen çatışmasızlık bölgelerinde korunması için İran, Rusya ve Türkiye birlikte çalışmalılar… Rusların da Suriye'nin kuzeyinde PYD/YPG güçlerine destek vermemesinin, Rusya'nın milli menfaatleri açısından en akılcı yol olacağını düşünüyorum" dedi.
Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.