Eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Curitiba 13. Federal Mahkemesi Yargıcı Sergio Moro'ya hakkındaki rüşvet iddialarıyla ilgili ifade verdi.
© REUTERS / Paulo WhitakerBrezilya eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ifade vermek için gittiği mahkemesi önünde destekçileri tarafından karşılandı.
Brezilya eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ifade vermek için gittiği mahkemesi önünde destekçileri tarafından karşılandı.
© REUTERS / Nacho DoceFederal Otoyol Polisi, çarşamba günü öğle saatlerine kadar 168 otobüs dolusu binlerce Lula da Silva taraftarının Curitiba kent merkezine geldiğini bildirdi.
Federal Otoyol Polisi, çarşamba günü öğle saatlerine kadar 168 otobüs dolusu binlerce Lula da Silva taraftarının Curitiba kent merkezine geldiğini bildirdi.
© AP Photo / Denis Ferreira NettoLula da Silva Federal Savcılık tarafından, 2006-2012 yıllarında OAS yapı ve mühendislik şirketinden, devlet petrol şirketi Petrobras'tan menfaat sağlamaları karşılığında sahil kenarında tripleks bir apartman dairesi rüşvet almakla suçlanıyor.
3/10
© AP Photo / Denis Ferreira Netto
Lula da Silva Federal Savcılık tarafından, 2006-2012 yıllarında OAS yapı ve mühendislik şirketinden, devlet petrol şirketi Petrobras'tan menfaat sağlamaları karşılığında sahil kenarında tripleks bir apartman dairesi rüşvet almakla suçlanıyor.
© AFP 2023 / Instituto LULA Lula da Silva'nın avukatları ifade alma işleminin ertelenmesi talebinde bulundu ancak yüksek mahkeme savunmanın talebini reddetti.
4/10
© AFP 2023 / Instituto LULA
Lula da Silva'nın avukatları ifade alma işleminin ertelenmesi talebinde bulundu ancak yüksek mahkeme savunmanın talebini reddetti.
© REUTERS / Paulo WhitakerFederal Savcılık, Silva'yı 14 Eylül 2016'da pasif yolsuzluk ve kara para aklamakla suçladı. 6 gün sonra iddianamenin kabulüyle Lula da Silva sanık oldu. Silva, suçlamaların ilk gününden bu yana rüşveti ve Petrobras'ta OAS şirketini kolladığını reddetti.
Federal Savcılık, Silva'yı 14 Eylül 2016'da pasif yolsuzluk ve kara para aklamakla suçladı. 6 gün sonra iddianamenin kabulüyle Lula da Silva sanık oldu. Silva, suçlamaların ilk gününden bu yana rüşveti ve Petrobras'ta OAS şirketini kolladığını reddetti.
© REUTERS / Paulo WhitakerDavanın 'gayrimeşru' ve 'maskaralık' olduğunu söyleyen Silva, davayı haberleştiren medyayı da hedefine aldı. Hakkındaki haberlerin kendisini 'şeytanlaştırdığını' ve 'suçlu gösterdiğini' söyleyen Silva, "Medya beni 'ölü ya da diri' arıyor" dedi.
Davanın 'gayrimeşru' ve 'maskaralık' olduğunu söyleyen Silva, davayı haberleştiren medyayı da hedefine aldı. Hakkındaki haberlerin kendisini 'şeytanlaştırdığını' ve 'suçlu gösterdiğini' söyleyen Silva, "Medya beni 'ölü ya da diri' arıyor" dedi.
© REUTERS / Paulo WhitakerYargıç Sergio Moro ise bu ifadelere karşı çıkarak, davaya konu olan olayların medyayla ilgisi olmadığını, yargılamanın hukuk temelinde kanıtlara dayalı olarak yürütüleceğini hatırlattı.
Yargıç Sergio Moro ise bu ifadelere karşı çıkarak, davaya konu olan olayların medyayla ilgisi olmadığını, yargılamanın hukuk temelinde kanıtlara dayalı olarak yürütüleceğini hatırlattı.
© AFP 2023 / Instituto LULASilva'nın avukatları Federal Savcılığın şikayetleri destekleyecek hiçbir kanıtının olmadığını iddia etti.
8/10
© AFP 2023 / Instituto LULA
Silva'nın avukatları Federal Savcılığın şikayetleri destekleyecek hiçbir kanıtının olmadığını iddia etti.
© REUTERS / Paulo WhitakerLula da Silva, 2018'de başkanlığa tekrar seçilmek istediğini açıkladı ancak herhangi bir mahkemede mahkum olur ve karar üst mahkeme tarafından onaylanırsa yasal olarak başkanlık yarışından diskalifiye edilecek. Böylece Silva, hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
Lula da Silva, 2018'de başkanlığa tekrar seçilmek istediğini açıkladı ancak herhangi bir mahkemede mahkum olur ve karar üst mahkeme tarafından onaylanırsa yasal olarak başkanlık yarışından diskalifiye edilecek. Böylece Silva, hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
© REUTERS / Nacho DoceBrezilya eski Devlet Başkanı Lula da Silva'nın destekçileri kadar, karşıtları da davaya ilgiliydi. Silva karşıtları ayrı gruplar halinde çeşitli protestolar düzenlerken, göstericilerden bazılarının Silva hakkındaki mahkumiyet taleplerine işaret etmek için kelepçe taktığı görüldü.
Brezilya eski Devlet Başkanı Lula da Silva'nın destekçileri kadar, karşıtları da davaya ilgiliydi. Silva karşıtları ayrı gruplar halinde çeşitli protestolar düzenlerken, göstericilerden bazılarının Silva hakkındaki mahkumiyet taleplerine işaret etmek için kelepçe taktığı görüldü.