ÜRETİCİ VE MARKET ARASINDAKİ FİYAT FARKI DİKKAT ÇEKİYOR
Üretici fiyatlarında en fazla fiyat artışının patateste görüldüğünü açıklayan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fiyat artışında patatesi, domates, limon, havuç, ıspanak, kuru kayısı ve karnabaharın takip ettiğini söyledi.
TZOB'nin aylık değişim verilerine göre, nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı, en fazla kuru soğan, elma, kuru kayısı, lahana, patlıcan ve maydanozda yaşandı. Market fiyatlarındaki artış ve üretici fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, üretici ve market arasındaki fiyat farkı kuru soğanda yüzde 646.67'ye ulaştı.
Nisan ayında markette satılan 36 ürünün 20'sinde, üreticide ise 32 ürünün 20'sinde fiyatlar geriledi. Buna göre marketteki 16 üründe, üreticide ise 12 üründe fiyat artışı yaşanırken, marketteki 13 üründe, üreticideki 11 üründe de fiyat düşüşü oldu.
SİVRİ BİBER UCUZLADI
Market fiyatlarında maydanoz, kuru kayısı, kuru üzüm, süt, mısırözü yağı, toz şeker ve tavuk eti fiyatında değişim olmazken, fiyat düşüşü, yüzde 71.56 ile en fazla sivri biberde yaşandı.